VERHALEN & OPINIE in 2016-2017-2018 – ARTIKELOVERZICHT


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

Blaarmeersen - Fuut

Lees op deze blog artikels uit 2016-2017-2018 in de rubriek VERHALEN & OPINIE:

OPINIE ↓

Waar is de directeur van Engie?

Engie en politici bakken het bruin. En waar is de directeur van Engie in de media? – Dat de huidige situatie inzake stroomvoorziening het resultaat is van een collectief politiek gemankeer aan langetermijn beleid staat buiten kijf. En dat de stroomproducent verstoppertje speelt, ook.

Tenenkrullend over ’t woater

In de zusterstede ’t Stad van A is het in de politiek duizend bommen en granaten. Het meest recente débâcle: de aspirant-burgemeester steekt zijn vinger in zijn eigen oog.

De 1 mei-optocht, een leven later

40 Vrijdagmarkt - 1 mei 2017--- (6)Diegenen die in 1952 in hun wiegje lagen tijdens de 1-mei viering, zouden nu – 65 jaar later – met pensioen moeten zijn of gaan. Lees waarom er opnieuw redenen zijn voor het cultiveren van een ernstig socialisme.

0 Sint-Annaplein- Sint-Annakerk - zicht vanuit Tweebruggenstraat(29) - kopieHet gaat dagen in het oosten

Sint-Annakerk is mogelijk een case-story voor de strijd tussen katholicisme en liberalisme.

Sint-Annaplein- Sint-Annakerk - zicht vanuit Groene Ooie(26)Schandmerk op Sint-Annakerk

Na een architectenwissel verloor de Kerk de controle en ging met de billen bloot.

1 SAM_6107Patattencultuur op brakke grond

De politieke week in Gent en in Brussel, in een allegorie.

Ooit was globalisering het credo

2-Meulestede-top-schiereiland-einde-Meulestedekaai-Rousselot-2-300x225Drie decennia geleden geloofden entrepreneurs dat starters en KMO’s bergen goud konden verdienen op verre exportmarkten.

Politici en bouwpromotoren – Et alors? Et maintenant?

Koningin FabiolaanDe samenwerking tussen overheden en bouwpromotoren ligt onder vuur. Vooral in Gent, nadat de stekker is getrokken uit ‘de bank van hier’ – in het bijzonder die aan de Keizer Karelstraat. Meteen hekelde de oppositie in het stadhuis ‘de verwevenheid tussen politici en promotoren’. Die zou groot zijn. Altijd al geweest waarschijnlijk.

Belazer eens een Believer; in het Jaar van de Aap

pic guardianlv.comAls je in de toekomst een overnemer voor je zaak mocht vinden die royaal betaalt voor je aandelen, ga je toch eerst veilig stellen dat jij het leeuwendeel vangt, zonder die kleine crowdfundertjes erbij?

De opinies 50 dagen na de bommen

Image van Adil El Arbi en Bilall Fallah - pic cobra.canvas.beWie zei wat over samenleven tussen autochtonen en allochtonen in de nasleep van de bomaanslagen in Brussel en Zaventem op 22 maart? Morgen is het 50 dagen geleden.

Meneer Michel, Brussel moet en zal bruisen!

- pic affichesmarci.comDe tv-beelden van gisteren uit Brussel hebben vele herinneringen opgeroepen. Bij het bekijken van de tv-beelden was ik ook onder de indruk van de efficiëntie en van de daadkracht van de Belgen.

Otto-Jan iets te enthousiast met de koning van de Zwitserse zwartrekening

Jean-Pierre pic jeanpierrevanrossem.comOmwille van een aantal redenen, Otto-Jan van de ‘Ideale Wereld’ op CANVAS, stoorde ik me een beetje aan je onbevangen bewondering voor de man die eerder deze week bij jou in de studio zat.

Beste Jan, het is ‘humorelasticiteit’…

SAM_5296 (600x450)Als geboren Gentenaar Jan Becaus uit zijn krammen schiet, willen we toch eens luisteren. Dit gebeurt namelijk niet vaak, gentlemanlike als hij doorgaans is. ‘The Sky is the Limit’ dus…

Het tumult op het patattenveld

Marc Van Montagu - pic Michiel HendryckxVijf jaar geleden ontstond er tumult op een proefveld met ggo patatten. Opinies zijn verdeeld over deze technologie sinds Marc van Montagu ze introduceerde.

Hoor het donderen in Keulen!

cover Liesbeth Van ImpeTijdens de eerste week van het jaar is veel drukpersinkt en internetinkt gevloeid over de kwestie in Keulen. Naar mijn mening, te weinig over “man en paard noemen”.

 

VERHALEN ↓

Moord en maffia in Gent

Thriller ‘KOPIE-KAT’. Een dubbele moord in de Vinderhoutse bossen brengt de bal aan het rollen. De verdenking van betrokkenheid valt op een Gentse ondernemersfamilie.

Hoe zou het nog met Herwig Braeckevelt zijn?

Na een echtelijke ruzie trekt de vrouw van ‘Herwig De Grote Schrijver’ in bij Jeroen en zijn eega. Als Herwig opbelt op zoek naar zijn weggelopen vrouw, gedraagt Jeroen zich als een idioot.

Onheil

Het was uiteinde-lijk de publieke ge-tuigenis van acteur Stefaan De Gand over zijn vrouw, ongeboren kind en achtergebleven kind, die scribent ertoe bracht deze paragrafen te poneren.

“Echte oorlog is niet zoals in videospelletjes”

Een scholier inter-viewt een opa. Hoe was het dagelijkse leven tijdens de oorlog? Hielpen de mensen mekaar? Was het gevaarlijk? Waren de Duitse soldaten vijandig tegen de bevolking?

Saint-Amour met Herwig Braeckevelt

Sint-Pietersnieuwstraat - VooruitTer gelegen- heid van Saint-Amour diepen we een manuscript op uit één van onze vele lades. Vijf jaar geleden penden we ‘Volop bezig met geen boek te schrijven’, een fictief verhaal over Herwig Braeckevelt, de alias van Herman Brusselmans.

Een zaterdag in Gentbrugge

4 Brusselsesteenweg - Chinees restaurant - Gentbrugge- (1)

Philip brengt een zaterdag door met zijn vijfjarig zoontje. Hij is Gentenaar en werkt voor ‘Het Communicatiebureau’. Hij piekert over een latente bedreiging voor het bureau, die zich steeds weer manifesteert via de krantenverslaggeving.

Zakenlunch in het Kasteel van Zwijnaarde

0 SAM_7470Tijdens mijn dertig jarige loop-baan kroop ik onder meer hoog in kantoortorens. Ik kan wel stellen dat het gedurende mijn hele loopbaan ‘Openbedrijvendag’ was. Lees een passage uit mijn boek…

Het leven zoals het is, aan de Blaarmeersen

3 SAM_5600De Blaar-meersen asso-cieer ik met het ’s winters voederen van meerkoeten. Met oudbakken sneetjes van bakker Bernard’s winkelmadammen.

‘Van de Vijfhoek naar de Kuip’

pic flickr.com‘Van de Vijfhoek naar de Kuip’ is een verhaal over een jongeling die avonturen beleeft in het Brussel van 1980 en uiteindelijk in Gent belandt.

Tekeningen op papier en op muren – video

NaamloosOp druil-erige dagen durven we als eens uit de losse pols een cartoon te tekenen. Vaak zijn die een illustratie van ons dagelijks leven of dit uit onze directe omgeving.

Kortverhaal ‘Aftellen’

NaamloosDrie hoog, aan de Abt Flor-bertus-straat, tussen de Sint-Amandsstraat en het Sint-Pietersplein, parallel met Blandijn en Rozier, zat een student op zijn kamertje voor het venster van de dakkapel te pennen. Zijn allereerste kortverhaal: ‘Aftellen’.

‘Voor Oldtimers, enig respijt’

1 Buick Skylark 1965 - Korte MeerEen gedicht over oldtimers: Door Gentse straten hoestend en proestend/ voor elk rood licht hoorbaar verder roestend/ Soms liters verzuipende, brommende heren/ die d’eigenste straat met roet komen beren/ …


Lees ook op deze blog:

GENTSE ZOMER in 2018 – ARTIKELOVERZICHT
STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
STAD in 2016-2017-2018 – ARTIKELOVERZICHT
STRATEN in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
STRATEN in 2016-2017-2018 – ARTIKELOVERZICHT
STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
VOLK in 2016-2017-2018 – ARTIKELOVERZICHT
STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
EVENT in 2016-2017-2018 – ARTIKELOVERZICHT

Extra persblogbe - Gentse Entrepreneur - kopie (2) - kopiepersblog.be extra – Gentse Entrepreneur

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook