OLDTIMERS – ARTIKELOVERZICHT 2016-2017-2018-2019-2020-2021-2022


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

Ottergemsesteenweg - Simca Aronde P60 ChatelaineOLDTIMERS – ARTIKELOVERZICHT 2016-2017-2018-2019-2020-2021-2022

 

Een zaterdagnamiddag in Dikkelvenne

Sierlijke sportwagens – van welke de meerderheid van Engelse makelij – nestelden zich rond het café-restaurant ‘De Rotse’ in Dikkelvenne een zaterdag geleden…

 

 

Met Katootje naar de Botermarkt

Laat ons eens iets meer vertellen over de zeldzame BMW’s die we nu in een etalagekast in de living staan hebben… Ze hebben hun verhaal gehad in het échte leven.

 

 

Zondagochtend in Heusden

Tijdens ‘Oldtimertreffen‘ kwamen zondag enkele tientallen bestuurders van oude knarren opdagen. We tonen er hier een dozijn plus één: Duitse, Franse, Engelse, Amerikaanse… en een Belg.

 

Een boeketje oude knarren

Her en der fotografeerden we nog oldtimers, hetzij op Gentse of op omliggende wegen. De oogst van de voorbije maanden…

 

Over het Wintercircus

Wat moet je weten bij een bezoek aan het Wintercircus, en vind je op deze blog… Ontdek

 

 

“Gekiekte” oude vierwielers van Gent en omgeving

Hierna tonen we onze “gekiekte” – lees gefotografeerde – meest recente oldtimer-oogst. Die is erg divers, maar de Engelse sportwagens hebben er een mooi aandeel in.

 

Roestig, soms geblutst en versleten

Mahy toont een staal uit een ‘reserve’ van haar museum dat meer dan meer dan duizend exemplaren rijk is. Lees het verhaal achter de expo. Maak kennis met enkele bijzondere modellen. Bekijk onze video

 

Vintage auto’s uit de Kraanlei

LEZ mag dan wel de oldtimer buiten De Kuip houden, de fotocollectie van het Huis van Alijn aan de Kraanlei blijft voor altijd binnen de stadsmuren 😉 Bekijk onze video

 

 

VW in het straatbeeld

Ontdek oldtimers van Volkswagen in Gentse straten: in hoofdzaak de VW bus en de kever. Niettemin vind je ook een VW Porsche, een VW Buggy… Bekijk onze video

 

 

OLDTIMERS, vaarwel !

Op 28 december kwamen oldtimerbestuurders voor de laatste keer in groep Gent binnen gereden. Vanaf 2020 is dit fini omwille van LEZ.

 

 

OLDTIMERS – Gentse straten 2019

Op 28 december, om 11 uur verzamelen oldtimerbestuurders voor de laatste keer in Gent: aan taverne Loods 25. Voor de gelegenheid brengen we deze video met vrij recente foto’s van oldtimers in Gent

 

Sportieve modellen in de straten

Het is grotendeels toeval dat ons bij deze sportieve oldtimers in Gent & omstreken bracht. Enkele uitzonderingen maken de regel. Bekijk onze video

 

 

Oude wielen in Gent: Renault in de straten

Ontdek de oldtimers die we zagen in Gentse straten, in randgemeenten of, in sommige gevallen, daarbuiten. In dit tweede deel tonen we de modellen van het merk Renault.

 

Oude wielen in Gent: Citroën in de straten

Ontdek de oldtimers die we zagen in Gentse straten, in randgemeenten of, in sommige gevallen, daarbuiten. In dit eerste deel tonen we de modellen van het merk Citroën.

 

 

Gent’s verloren erfgoed: Mahymobiles

Op Erfgoeddag gold het thema ‘Hoe maakt u het?’. Die vraag stellen aan oldtimer restaurateur Mahy is ze beantwoorden: “Ik maak het niet meer in Gent maar in Leuze“. Quasi 20 jaar geleden verhuisde een historische collectie van ca. 1.000 oldtimers van Gent naar Henegouwen. Bekijk onze diareportage en lees de geschiedenis.

Enkele oldtimers die ons pad kruisten…

Bekijk bolides uit de jaren 1940 tot de jaren 1970. We vonden ze in Gent op straat en in Flanders Expo… Geniet mee van de hippe karretjes in onze video.

 

 

EXTRA Oldtimers in Gent en omstreken

Tot onze grote verbazing ‘spotten’ we twee Austin Healy’s uit de jaren ’60 op hetzelfde ogenblik: bij Sint-Jacobs.
Uiterst zelden tot bijna nooit zie je de VW t1 Samba. Die zagen we op de Korenmarkt, dankzij Jan Hautekiet. En veel meer. Bekijk onze video.

 

Oldtimers in Gent en omstreken

De buit van onze strooptochten naar camerabeelden van oldtimers in de straten van Gent is niet zo klein. Een MGB uit 1970 tooit de cover van onze home made video. Bekijk de video en lees de commentaren.

 

Oldtimers in Gentse straten – diashow 2017

Bijzondere oldtimers die we in de loop van de voorbije maanden toevallig ons pad zagen kruisen, waren slechts in enkele gevallen auto’s uit de jaren 1930, zoals bv.: de Alvis Firebird DHC, de Lincoln Continental en de Peugeot 301. En veel meer.

 

Top 10 van oldtimers in Gentse straten

Citroën Ami 6 1961-78 - St PietersnieuwstraatHierna de Top 10 van de merkwaardigste merken/ modellen die de afgelopen maanden in de straten van Gent voor onze neus kwamen gereden.

 

 

Oldtimers in de straten van Gent

Normaalschoolstraat - oldtimerOp onverhoedse momenten rijden ze parmantig aan je voorbij in de straten van Gent: de oldtimers.

 

 

Eind 70 in en rond het “miljoenenkwartier”

Miljoenenkwartier - Ros BeiaardHoe zagen de straten van quasi 40 jaar geleden er uit in en rondom het “Miljoenenkwartier”? Of meer precies: in de Sint-Pieters-Aalstwijk en in de Sint-Pieters-Aaigemwijk en Stationswijk?

 

Oudjes op wielen en de straten van toen

De Zuid - pic Marcel Vanderhaeghen2In Gentse straten kwamen we ze weer tegen. We zochten er enkele foto’s bij van Gentse straten uit de glorietijd van die oudjes op wielen.

 

 

Oldtimer Kampioenenauto’s

cover Mark's Fiat 500 op de set van FC De KampioenenOp Eén loopt de zoveelste herhaling van F.C. De Kampioenen. Talrijke automodellen passeerden de revue. Vooral tijdens de eerste afleveringen, toen garagist Dimitri Detremmerie, alias DDT, nog meespeelde.

Betoverende Cadillac Coupe de ville 1959

 Arne's - Cadillac Coupe deville 1959 (3)Deze prestigieuze limousine, met zijn pompeuze naam “Coupe de ville” is uit 1959. De auto ziet er uit als een intergalactisch vlaggenschip.

 

 

Bieke de Dodge Dart, Markske de Fiat 500

Dodge Dart - Bieke stapt inIn de allereerste aflevering van de serie op Eén, F.C. De Kampioenen, liet Bieke haar oog vallen op een Dodge Dart. Markske schafte zich later een Fiat 500 aan, die hij ‘Bolleke’ doopte..

 

De ‘EMW’ was de Oost-Duitse ‘BMW’

EMW 327 interieurJe moet al een echte oldtimerliefhebber zijn om het te weten. De ‘EMW’ was een ‘BMW’ die onder licentie werd gebouwd in het voormalige communistische oostelijk deel van Duitsland.

 

Ingeblikte ‘stoompaarden’ werden cult

cover en cover innerHet was op het Autosalon van Parijs in 1948, dat de Franse autobouwer Citroën haar 2CV of ‘tweepeekaatje’ voor het eerst aan het publiek voorstelde.

 

Snel maar gezond eten, aan de camionette

Citroën HY van Bloch aan het Maria Hendrikaplein - stationVlaanderen en Gent lopen warm voor het concept van de ‘food truck’. Die ‘truck’ is in de meeste gevallen een oldtimer camionette. Bloch koos voor een Citroën HY, maar er zijn vele andere.

 

‘Voor Oldtimers, enig respijt’

1 Buick Skylark 1965 - Korte MeerEen gedicht over oldtimers: Door Gentse straten hoestend en proestend/ voor elk rood licht hoorbaar verder roestend/ Soms liters verzuipende, brommende heren/ die d’eigenste straat met roet komen beren/ …


Lees ook op deze blog:

STAD – ARTIKELOVERZICHT 2019-2020-2021
STRATEN – ARTIKELOVERZICHT 2019-2020-2021
VOLK – ARTIKELOVERZICHT 2019-2020-2021
EVENT – ARTIKELOVERZICHT 2019-2020-2021
OUDE GENTSE ENTREPRENEURS – ARTIKELOVERZICHT 2019-2020-2021

 

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook