persblog.be – Leer meer over deze stadsblog in 2016


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

STADSBLOG – 25 december 2016 – PERSBLOG.BE anekdotisch Maar historisch
pic Arne Depreitere
pic Arne Depreitere
JAARGANG 2

Stadsblog – 25 december 2016Dit was Jaargang 2. Je las toch ook? Je las zeker de Top 5 artikels van persblog.be – Verhalen uit en over Gent en je like-te en share-de op de sociale media of in je nieuwsbrief of je blog! (Bekijk video hierover)

Deze stadsblog heeft er zijn eerste jaargang op zitten in haar nieuw kleedje. Deze stadsblog met zijn eigen kijk – anekdotisch maar historisch –  startte in maart vorig jaar op een andere site die we vandaag aanduiden als ‘het Archief 2015. Dus   beëindigt deze stadsblog eigenlijk zijn tweede jaargang.

Share van de Nieuwsbrief Gentse Gidsen dec 2016
Share van de Nieuwsbrief Gentse Gidsen dec. 2016

Terug naar hoofdpagina

Het Archief loopt mee als actief complement en wordt   nog héél vaak bekeken. Samengeteld, leverde dit sinds het ontstaan van deze stadsblog 82.000 unieke views op. (Data: Google Analytics en Blogger)

Hoe luidt de boutade alweer? Dat het tegenwoordig simpel is om een internetmagazine/blog uit te geven? Dat je geen drukker, noch fysieke distributie nodig hebt, zelfs geen lezers? LOL F.D.

Share van de Nieuwsbrief Gentse Gidsen nov. 2016
Share van de Nieuwsbrief Gentse Gidsen nov. 2016

Terug naar hoofdpagina

Over de bijlage en de ontstaansgeschiedenis van persblog.be – Verhalen uit en over Gent

De huidige Engelse bijlage was van 2013 tot begin 2016 een aparte blog onder de naam persblog.be – Digest & News from a different angle. Deze Engelstalige blog liep in 2015 parallel met de Vlaams/Gentse blog (toen frankpersblog) die in maart van dat jaar was ontstaan.

In maart 2016 fuseerden beide blogs. Hierbij veranderde de Vlaamse blog van naam: persblog.be – Verhalen uit en over Gent en de Engelse blog werd verdergezet als bijlage onder de nieuwe naam persblog.be – The World in English.

Lees meer in het Archief over persblog.be – Digest & News from a different angle in het artikel: Bedankt om het online zusterblad 130.000   maal te bekijken

Lees ook op deze blog: The roots of ‘The World in English’

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

 

 

 

 

 

 

Lees ook op deze blog:

GENTSE WINTER in 2017-2018
STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
STAD in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT
STRATEN in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
STRATEN in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT
STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
VOLK in 2016-2017– ARTIKELOVERZICHT
STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
EVENT in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT
VERHALEN & OPINIE in 2016 – ARTIKELOVERZICHT
VERHALEN EN OPINIE in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT

Extra persblogbe - Gentse Entrepreneur - kopie (2) - kopiepersblog.be extra – Gentse Entrepreneur

 

 

MEEST GELEZEN
retweet visit gent - onze video over Gent
retweet visit gent – onze video over Gent

1 Zakman

Je las in 2016 vooral over de Zakman ofte Zakkenman. En dat deed je in ons online Archief. De verhalen over de Zakman zijn urban legends geworden. Iedereen meent wel iets te weten over deze Gentse zwerver en zijn verleden.

Zakman in de Cataloniëstraat
Zakman in de Cataloniëstraat

We merkten hem tijdens dit en het voorbije jaar meermaals op in de Veldstraat, Overpoortstraat, Sint-Pietersnieuwstraat en tenslotte aan de Cataloniëstraat waar hij voor commotie zorgde door in een bushokje zijn openluchtslaapkamer te maken. Toen de kranten erover berichtten, hadden we op onze stadsblog een piek via Google Search van 2.000 views bovenop de rest van de views van die dag. Lees hier in het Archief: Zakman, onze eigenste Gentse “vluchteling”

We bezorgden ook meermaals extra nieuws over de Zakman in onze rubrieken ‘Gentse Zomer’ en ‘Gentse Winter’; zoals hier in: Kaak, kaak, nen twiedekker

Terug naar hoofdpagina

2 Spookhuis aan Laurentplein

Eind oktober hadden we het niet over traditionele Halloween nieuwsjes, maar haalden een waar gebeurd verhaal uit de kast, m.n.: Ooit spookhuis aan Laurentplein

pic Ghendtsche Tydinghen
pic Ghendtsche Tydinghen

Het verhaal wordt als volgt ingeleid: “Van 1850 tot 1860 beleefde men bij de Nederschelde – kant Henegouwenstraat – Halloween in het echt. Er was daar een groot burgerhuis aan de waterkant, dat bij de omwonenden bekend stond als ‘spookhuis’.” Dit verhaal over het spookhuis ging viraal. Het werd 27x ge-share-d op facebook.

Terug naar hoofdpagina

3 Klein Turkije in 1983

In Het was 1983, in Klein Turkije schetsen we den uitgank in Klein Turkije door de ogen van de studenten tijdens het begin van de jaren ’80.

Klein Turkije
Klein Turkije

Samen met café ’t Vliegend Peerd had De Platte Beurs, even verderop, de renommé het populairste studentencafé tijdens de beginjaren ‘80 te zijn. Beide cafés waren goudmijnen, dankzij de talloze oeverloze dorstigaards naar het pilsgoud uit hun tap.

Terug naar hoofdpagina

4 De tijd verglijdt; ook in Gent

Op 4 staat opnieuw een verhaal uit het Archief: Tijd verglijdt; Ook in Gent

pic blog.seniorennet.be
pic blog.seniorennet.be

Eind vorig jaar schreven we: “Het jaar 2016 breekt aan. Tijd verglijdt en ook Gent verandert. Gentenaars blikken nostalgisch terug – ongeveer 30-40 jaar – op hun “vergoane” Gent. Het Gent van de jaren ‘70, begin jaren ‘80.”

Terug naar hoofdpagina

5a Top 10 oldtimers in Gentse straten

Langs Gentse wegen kwamen we vaak oldtimers tegen. In het artikel Top 10 van oldtimers in Gentse straten tonen we welke merkwaardige oldtimers in Gentse straten onverwacht voor onze cameralens kwamen paraderen.

Ford Fairlane - Botermarkt
Ford Fairlane – Botermarkt

Althans, de tien meest verrassen-de. Zo was er een Engelse gemotori-seerde heren-koets uit de jaren 1930, een even oude Franse gangsterbak en schattige automodellen uit de jaren ‘50, ‘60, ‘70…

Terug naar hoofdpagina

5b Gent en haar drie ‘Mannekes Pis’

Het Archief– artikel Gent telt drie ‘Mannekes Pis’ staat in een quasi gelijkstand met het verhaal over de oldtimers op het vlak van unieke views.

Wilderoosstraat 13 - pic Frans Nijs
Wilderoosstraat 13 – pic Frans Nijs

Boven de voordeur van restaurant ‘Nestor’ aan de Kraanlei 17 kreeg het Gentse ‘Manneke Pis’ gezelschap van twee ‘Meiskes Pis’. Echter zijn er in Gent drie ‘Mannekes Pis’.

Dit lijkt voor veel Gentenaars een goed bewaard geheim.

F.D.

Terug naar hoofdpagina

Lees ook op deze blog:

BLOG – Ook in 2022 ging het goed met de blog, dank u.

persblog.beLeer meer over deze stadsblog in 2017

persblog.be – Wat te leren over je stadsblog in 2018?

persblog.be – Verhalen uit en over Gent. De stadsblog in 2019