GENTSE ZOMER 2018 – Wafelenbak bij Nero

header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

Huidige editie

GENTSE ZOMER 2018 – 12 mei 2018  In deze editie: Gent in G, Gent-aan-zee, de wereld in Nieuw-Gent, Culinair Gent, Wafelenbak bij Nero, en meer. 


Videomagazine GENTSE ZOMER 2018 – nr. 7

Terug naar hoofdpagina

Emile Braunplein – Op de Green en onder de Stadshal was Gent in G het muziekstuk waaronder het verzamelen geblazen was. De vlag was Europees. Groepjes muzikanten en enkelingen musiceerden op zaterdagmiddag op muziek van de stadscomponist. De samenkomst had een diepere dimensie. Gent is voorzitter van Eurocities – bij welke 80 Europese steden aangesloten zijn. ‘Verbinden’ is de boodschap. Het spektakel leverde veel harmonie en goed georganiseerde kakofonie op – wat het schattig maakte. Enkele danseressen stalen de show.

Terug naar hoofdpagina

Godshuizenlaan – Bijlokekaai , Bijloke – Gent-aan-zee‘ is een wat provocerende slogan. Net willen de initiatiefnemers vermijden dat het zo ver zou komen. Ze willen van Gent een klimaatneutrale stad maken. Op zondag werd een ‘klimaatdorp’ opgetrokken op het binnenterrein van de Bijloke. Dit zag er wat uit als een tentenkamp waarin informatiestands stonden, en… waar veel animatie was. Gent dingt mee om de European Green Capital Award 2020 binnen te rijven. En daarom wordt er nagedacht hoe de klimaatopwarming als de opmars van de zee kan worden tegengehouden.

Terug naar hoofdpagina

Rerum Novarumplein – Het Buurtfeest Nieuw Gent-Steenakker van vorig weekend stond ook al in het teken van ‘verbinding’. En hoe ze dit daar doen? Door het serveren van voedsel dat door wijkbewoners is bereid: ontbijt, brunch en bbq, door podiummuziek met een werelddimensie, een flinke rommelmarkt, en aan de hand van alle mogelijke animatie voor de kinderen. Op zaterdag zorgde een muziekensemble voor de omkadering van de wereldbrunch.

Terug naar hoofdpagina

Korenmarkt – Klein Turkije – Emile Braunplein – Van het belfort tot aan De Post vond/vindt het jaarlijkse duo-evenement Barrio CantinaGent Smaakt plaats. De eerste noemt zich ‘food truck festival‘ en de tweede ‘culinair festival‘. Nog tot en met moederdag. Lees ook op deze blog: Barrio Cantina & Gent Smaakt 2019

Terug naar hoofdpagina

Lammerstraat – Sint-Pietersnieuwstraat – Het Wintercircus bood na de heropbouw plaats aan 3.400 toeschouwers. Toen het na WOII sloot, nam Garage Mahy haar intrek in de gebouwen liet er na haar vertrek tot aan de millenniumwende haar collectie oldtimers staan. (Lees in Archief 2015 van deze blog: De oldtimers van Mahy en het ‘Wintercircus’). sogent richt er nu een multifunctionele ruimte in. (Lees ook op deze blog: Wintercircus, garage, oldtimers, concertruimte…

De Krook – Wintercircus

Terug naar hoofdpagina

Visitatiestraat – Verkortingstraat, Sint-Amandsberg – Op Campo Santo ligt hij er al anderhalf jaar smakelijk bij. Op de grafzerk van Marc Sleen, geestelijke vader van de legendarische stripheld Nero, prijkt een tafeltje met daarop een wafel op een bord. Wie de strips kent, weet waarom. De stripauteur werd geboren in Gentbrugge. (Lees ook op deze blog: Campo Santo, stilte voor de 1-november-storm)

Campo Santo – grafzerk Marc Sleen

Terug naar hoofdpagina

Sint-Veerleplein – Inventaris.onroerenderfgoed.be:   “Het Gravensteen werd vanaf de Bourgondische tijd deels ingericht als staatsgevangenis. Dit hangt samen met het benutten van het Sint-Veerleplein – van de 15de tot de 18de eeuw – als gerechtsplaats voor misdadigers.” Vandaar de naam van het restaurant ’t Prison. De Oude Vismijn, rechts ervan, kwam er in 1689. (Lees op deze blog: “Blijf kwik, eet vis”… van de Oude Vismijn!)

Sint-Veerleplein – Restaurant ’t Prison

Terug naar hoofdpagina

Kikvorsstraat, Nieuw-Gent – Een Afrikaanse wandelde zowaar met haar boodschappen op het hoofd. (Lees ook op deze blog: Nieuw-Gent voor ‘dummies’)

Leeuwstraat – Een oldtimer MGB GT uit 1970.
ForelstraatSint-Antonius van Padua kerk – Leer over de multiculturele vieringen met Afrikanen en Filipijnen.

Gent-Rand – Eke – Een Ford Escort van de tweede generatie, gebouwd tussen 1974-’81.

De Pintelaan – Een bierfiets met hardwerkende studenten aan boord.

KorenmarktDoedelzakspeler in Schots rokje.

Godshuizenlaan, BijlokeLentekriebels – Man speelt met hondje aan een vijvertje.

Maria-HendrikapleinReiskriebels – Een backpack-ster XXL…

VOLKReiskriebels – Een junior met zijn junior VW-bus.

Vlaanderenstraat – Graaf van Vlaanderenplein –  Een slapende dakloze bij het toerismehuis van de provincie.

Bloemistenstraat, Sint-Amandsberg – Deze Fiat 124 is uiterst zeldzaam geworden. In 1967 werd model ‘Auto van het Jaar’.

Dijkweg bij Asselstraat, DrongenReiskriebels aan de Leie.
Vrijdagmarkt – Een Asquith maakt zijn entree. (Lees in het Archief 2015 van deze blog: De Asquith: “macchina di epoca”)

Drongen – De Gentenaar 3 mei 1968 – Twee doofstommen met motorpech bellen ’s nachts aan bij een landbouwer en krijgen een blauwe boon…
STRATENGéraar van de Comptoir dankt Johan Anthonis voor de volgende volkse benamingen van Gentse straten: Seleskest, Deernis, Plezante Vest, Thailand Malem, Den Dén Termontse steenweg…
 F.D.

Volgende editie

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

 

Lees ook op deze blog:

GENTSE ZOMER in 2018 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER in 2017-2018 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER in 2016_2017 in ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2016 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2016 – ARTIKELOVERZICHT