STAD – ‘Cursief’ over Slot van Laarne en Prinsenhoffeesten


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

STAD/ VOLK  29 augustus 2019 – Verhalen van de Blogman, jouw scribent, over kleine avonturen bij het Slot van Laarne vorig jaar, en over de Prinsenhoffeesten van twee decennia geleden.

1. Als de tijd van de Prinsenhoffeesten aanbreekt, mijmert de Blogman over de tijd dat hij bij het plein woonde. Hier, in het bijzonder, toen hij met Walter aan de meeneempizza zat.

Simon de Mirabellostraat – Prinsenhoffeesten 2002

2. Toen de Blogman vorige winter, vol kattekwaad, onstuimig aanklopte aan de poort van het Slot van Laarne, toen dit voor het publiek gesloten was, kreeg hij tot zijn grote verbazing de charmante kasteelheer te zien.

Eekhoekstraat – Slot van Laarne
met Walter de buck aan de meeneempizza

De Blogman: “Gedurende tien jaar woonde ik met mijn, inmiddels overleden, vrouw in de Simon de Mirabellostraat. Dit is de straat die de Rabotstraat met het Prinsenhofplein verbindt. Elk jaar keken we uit naar de Prinsenhoffeesten, en vooral naar de rommelmarkt, waar we telkens aan deelnamen. We konden onze koopwaar op de eigen stoep uitstallen. Wat een luxe! Meteen werden de Feesten ook een opendeurdag bij ons thuis, want menig vriend en kennis kwam aangewaaid, en die wisten dat we steeds van menig bak bier waren voorzien. Elk jaar was het daar dus ook ‘feest-met-een-kleine-f’ op onze stoep.

Lees verder onder de foto

Mirabellostraat – Prinsenhoffeesten 1994 (25 j geleden) –  de Blogman is diegene met de gele shirt

Aan dat kleine feest heeft ook ooit Walter De Buck aangezeten. Ik zie hem ’s avonds nog tjolend en hondsmoe door de straat lopen, nadat hij zijn expositie in het Zilverhof had gesloten. Hij was op weg naar de tram. We wenkten de brave man, staken hem vol meeneempizza, goten hem op met rode wijn, en brachten hem tenslotte naar huis met de auto. Hij woonde daar in een mooi huisje aan de Leieboord, met in de rug de woontorens van de Watersportbaan en aan de andere kant de Blaarmeersen. Of was dit het huis van zijn broer, zoals Gwendoline Colman opperde op de sociale media? In elk geval liet hij uitschijnen dat hij daar woonde. Misschien durfde hij die avond niet meer naar zijn eigen huis? 😀 Those were the days.

Lees verder onder de foto

Simon de Mirabellostraat – Prinsenhoffeesten 2002

Back in time: Foto’s tijdens de Prinsenhoffeesten in 1994 en in 2002 in de Simon de Mirabellostraat.

© Frank Depreitere

Lees op deze blog: Prinsenhoffeesten in 2019


 

onstuimig aankloppen bij de kasteelheer van laarne
Eekhoekstraat – Slot van Laarne

De Blogman: “In november vorig jaar gingen we – pluralis majestatis – met de vuist luid bonzend – aankloppen op de poort van het Slot van Laarne, terwijl ze gesloten was voor het publiek. Kwam daar niet de kasteelheer hemzelve vragen wat onze nood was! Of onze pompoenkoets misschien in panne gevallen was? En toen dit enkel onze nieuwsgierigheid bleek te zijn, overhandigde hij ons heel hoffelijk een folder over een komend event, vergezeld van een uiterst onderhoudende uitleg. Wat een charmante kasteelheer daar in Laarne! We hadden een pak rammel verwacht 😉 We hadden ook nog door het sleutelgat van het Slot – dit wil zeggen van de poort – staan loeren en zagen de kasteelheer met forse tred naderen… en vreesden het ergste.”

Uit: persblog.be –  © ’t Stalleke van Beddegem

 

Over ‘nekkers’ en over Senegalezen in Gent

 

 

Lees op deze blog: Adellijk Zwijnaarde (over de kastelen)

 

 

Lees ook op deze blog: Geert ‘cursief’ over Tram 1; Werken en communicatie

 

Lees ook op deze blog: Eddy, ‘cursief’ over Studio Skoop en over Patershol

 

Lees ook op deze blog: Erwin ‘cursief’ over Gentse volksfiguren uit vergoane tijden (in een editie van ‘Gentse Zomer’)

 

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

VOLK – ARTIKELOVERZICHT 2019-2020
STAD – ARTIKELOVERZICHT 2019-2020
FICTIE – CURSIEF – ARTIKELOVERZICHT 2016 2017 2018 2019-2020