FICTIE – ARTIKELOVERZICHT 2016-2017-2018-2019


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

Blaarmeersen - Fuut

FICTIE – ARTIKELOVERZICHT 2016-2017-2018-2019

Deze fictie is van de hand van Frank Depreitere ofte de Blogman

PAPERBACK

‘Brussels Calling’

‘Brussels Calling’ is een roman over het zakenleven en de pers in het begin van de jaren negentig. Een medewerker in een Brussels communicatiebureau komt in aanraking met malafide zakenpraktijken en met sjoemelende journalisten.

 

‘Brussels Calling’ is beschikbaar in de Gentse Stadsbibliotheek

 

 

MANUSCRIPTEN

Hoe zou het nog met Herwig Braeckevelt zijn?

Na een echtelijke ruzie trekt de vrouw van ‘Herwig De Grote Schrijver’ in bij Jeroen en zijn eega. Als Herwig opbelt op zoek naar zijn weggelopen vrouw, gedraagt Jeroen zich als een idioot.

 

Onheil

Het was uiteinde-lijk de publieke getuigenis van acteur Stefaan De Gand over zijn vrouw, ongeboren kind en achtergebleven kind, die scribent ertoe bracht deze paragrafen te poneren.

 

“Echte oorlog is niet zoals in videospelletjes”

Een scholier interviewt een opa. Hoe was het dagelijkse leven tijdens de oorlog? Hielpen de mensen mekaar? Was het gevaarlijk? Waren de Duitse soldaten vijandig tegen de bevolking?

 

Saint-Amour met Herwig Braeckevelt

Sint-Pietersnieuwstraat - VooruitTer gelegenheid van Saint-Amour diepen we een manuscript op uit één van onze vele lades. Vijf jaar geleden penden we ‘Volop bezig met geen boek te schrijven’, een fictief verhaal over Herwig Braeckevelt, de alias van Herman Brusselmans.

 

Een zaterdag in Gentbrugge

4 Brusselsesteenweg - Chinees restaurant - Gentbrugge- (1)

Philip brengt een zaterdag door met zijn vijfjarig zoontje. Hij is Gentenaar en werkt voor ‘Het Communicatiebureau’. Hij piekert over een latente bedreiging voor het bureau, die zich steeds weer manifesteert via de krantenverslaggeving.

 

Zakenlunch in het Kasteel van Zwijnaarde

0 SAM_7470Tijdens mijn dertig jarige loop-baan kroop ik onder meer hoog in kantoortorens. Ik kan wel stellen dat het gedurende mijn hele loopbaan ‘Openbedrijvendag’ was. Lees een passage uit mijn boek…

 

Het leven zoals het is, aan de Blaarmeersen

3 SAM_5600De Blaar-meersen associeer ik met het ’s winters voederen van meerkoeten. Met oudbakken sneetjes van bakker Bernard’s winkelmadammen.

 

 

‘Van de Vijfhoek naar de Kuip’

pic flickr.com‘Van de Vijfhoek naar de Kuip’ is een verhaal over een jongeling die avonturen beleeft in het Brussel van 1980 en uiteindelijk in Gent belandt.

 

 

Kortverhaal ‘Aftellen’

NaamloosDrie hoog, aan de Abt Florbertus-straat, tussen de Sint-Amandsstraat en het Sint-Pietersplein, parallel met Blandijn en Rozier, zat een student op zijn kamertje voor het venster van de dakkapel te pennen. Zijn allereerste kortverhaal: ‘Aftellen’.

 

‘Voor Oldtimers, enig respijt’

1 Buick Skylark 1965 - Korte MeerEen gedicht over oldtimers: Door Gentse straten hoestend en proestend/ voor elk rood licht hoorbaar verder roestend/ Soms liters verzuipende, brommende heren/ die d’eigenste straat met roet komen beren/ …

 

Terug naar hoofdpagina

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

GENTSE ZOMER in 2019 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER 2018-2019 – ARTIKELOVERZICHT
STAD – ARTIKELOVERZICHT 2019
STRATEN – ARTIKELOVERZICHT 2019
VOLK – ARTIKELOVERZICHT 2019
EVENT – ARTIKELOVERZICHT 2019
OUDE GENTSE ENTREPRENEURS – ARTIKELOVERZICHT 2019