GZ 2023 -12

GENTSE ZOMER 2023 15 juni 2023 Dit is de twaalfde editie – getiteld ‘GZ 2023 – 12’. Met als onderwerpen, in hoofdzaak: feesten, markten en rommelmarkten…

VOLK – De organisatie ‘Te duur‘, die je op allerlei rommelmarkten aantrof gedurende het jaar, en die naar handtekeningen vroeg, is klaar met haar werk.
Ze zou handtekeningen verzamelen van 10% ven de (kiesgerechtige) Gentenaars om de Stad te verplichten om een referendum te houden. De organisatie wil minstens twee vragen stellen aan de bevolking: “Wil de Gentenaar dat publiek vastgoed geprivatiseerd wordt? En, moet de stad een grondbank oprichten om sociale woningen te realiseren?” Op de foto: overal werd haar aanwezigheid gemarkeerd door het grote beeld van ‘Vrouwe Justitia’.
vrt nws: “Het is geleden van 1997 dat Gent een referendum organiseerde. (…) Toen was er een geldige volksbevraging waarin de bevolking zich uitsprak tegen de ondergrondse parking aan het Belfort.”
Lees op deze blog over de evolutie van de inrichting van het Emile Braunplein

De foto: het was Arthur De Decker zaliger die de parking tegenhield.

Groentenmarkt op vorige donderdag – Een vredevol tafereel bij café ‘Galgenhuisje
Meulesteedsesteenweg – ‘Café M‘ – sociaal restaurant van ‘CC Meulestede’ – op vrijdag

Nieuwevaart, vanaf Gasmeterlaan – Hoe zou het nog zijn met de ‘Poezenboot‘?
Ze zijn er niet bang van om enige actie te voeren bij dit meest bekende dierenasiel van Vlaanderen. Vorig jaar nog staakten ze tegen het beleid van Vlaams minister van Dierenwelzijn.  Twee maanden geleden gingen ze daar zelfs over tot een dagvaarding van de minister. Inzet: het stopzetten van malafide Oost-Europese broodfok, die ongestoord naar Vlaanderen mag exporteren.

Karel Lodewijk Ledeganckstraat – In de serres van UGent Wetenschappen, komen er drie bloeiende reuzenaronskelken in één seizoen, wat niet eerder gebeurd. Bekijk een beeldreportage van de serres op deze blog. Op de foto: de Reuzenaronskelk in 2019
Rerum-Novarumplein, Nieuw Gent – Op vorige zaterdag vond er de jaarlijkse rommelmarkt plaats.
Het was er zonnig en gezellig
Ijskelderstraat, Rabotwijk – Op vorige zaterdag vond er een rommelmarkt plaats. Het was snikheet op de middag.

Sint-Veerleplein – Vorige zondag vond in het Gravensteen ‘Feest in het kasteel‘ plaats. Gekostumeerde acteurs zorgden voor een evocatie van de middeleeuwen, incluis:
ridders, freules, riddergevechten, banketten, kruisboog schieten, dansen en muziek…
Bekijk onze reportage op deze blog
Dendermondsesteenweg – Op aanstaande zaterdag en zondag 17-18 juni 2023 vindt er de jaarlijkse rommelmarkt plaats. De rommelmarkt is onderdeel van de ‘Koninklijke Dekenijfeesten’. Op de foto: de rommelmarkt van vorig jaar.
Emile Braunplein, Stadshal – Op aanstaande zaterdag en zondag 17-18 juni 2023 vinden de ‘Maatjesfeesten‘ plaats.
Van den Heckestraat, Ledeberg – Op zaterdag 17 juni 2023 vindt er een feest met rommelmarkt plaats.
BLOG – Onze artikels over Onderstraat en over het Gent van de jaren ’70 door fotograaf Jan Sijmons in de nieuwsbrief van de ‘Gentse Gidsen’: ‘GG-Flits’ van juni.

Dorpsstraat, Zwijnaarde – Op zaterdag 17 juni 2023 vindt een garageverkoop en rommelmarkt plaats. Ook in het ‘Ontmoetingscentrum’.
Meibloemstraat, Brugsepoort – Op zaterdag 17 juni 2023 vindt op ‘De Koer‘ een plantgoed- en zaaigoedmarkt voor ecologisch tuinieren plaats. Op de foto: twee jaar geleden.

Chinastraat, bij Houtdok – Op zondadg 18 juni 2023 houdt ‘Bar Bricolage‘ een indoor rommelmarkt.
Bekijk een oudere reportage over ‘Bar Bricolage’ op deze blog 

Drongenplein, Drongen – Zoals gebruikelijk wordt er elke zaterdag, ook deze zaterdag 17 juni 2023, handelsmarkt gehouden. Ook in de ‘Kapel Petit’. Bekijk een beeldreportage op deze blog De foto is van twee jaar geleden.


Ajuinlei-Predikherenlei – Zoals gebruikelijk wordt er elke zondag, ook deze zondag 18 juni 2023, tweedehands boekenmarkt gehouden. De foto is van twee jaar geleden.
Sint-Michielsplein – Zoals gebruikelijk wordt er elke zondag, ook deze zondag 18 juni 2023, handelsmarkt(je) gehouden.
Oude Beestenmarkt – Zoals gebruikelijk wordt er elke zondag, ook deze zondag 18 juni 2023, dierenmarkt gehouden. Opgelet: de jongste jaren beperkt het aanbod zich grotendeels tot vogels.
Groentenmarkt – Zoals gebruikelijk wordt er elke zaterdag en zondag, ook dit weekend 17 en 18 juni 2023, ‘Ambachtenmarkt’  gehouden. Je vindt er o.a. schilders die hun werk verkopen.
Vrijdagmarkt – Zoals elke vrijdag is er handelsmarkt op dit plein. Zo ook aanstaande vrijdag 16 en zaterdag 17 juni 2023. Bekijk een beeldreportage op deze blog
Edmond Van Beverenplein – Zoals gebruikelijk wordt er elke zondag, ook deze zondag 18 juni 2023, een handelsmarkt gehouden.
Bekijk een beeldreportage op deze blog
Schooldreef, Gentbrugge – Handelsmarkt op maandag 19 juni 2023 van 7.30 tot 13 uur.
BLOG – Onze blogrubriek ‘GENTSE ZOMER’ – editie van 16 mei 2023 – in de nieuwsbrief van de ‘Gentse Gidsen’: ‘GG-Flits’ van juni.

Ledebergplein – Zoals gebruikelijk wordt er elke zondag, ook deze zondag 18 juni 2023, handelsmarkt gehouden.
Bekijk een beeldreportage op deze blog 
Op de foto: het kiekekot doet goede zaken.

Kouter – Zoals gebruikelijk wordt er elke zaterdag en zondag, ook dit weekend 17 en 18 juni 2023, bloemenmarkt gehouden. De foto is van twee jaar geleden. Hier zie je knollen. Uiteraard gaat het vooral over snijbloemen en planten.
Bij Sint-Jacobs – Zoals gebruikelijk wordt er elke vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend, ook dit weekend 16, 17 en 18 juni 2023, brocantemarkt ofte ‘Prondelmarkt‘ gehouden.
Bekijk een reportage op deze blog
Redersplein, Meulestede – Zoals gebruikelijk wordt er elke zaterdag, ook deze zaterdag 17 juni 2023, ‘Boerenmarkt‘ gehouden.
Ook in de Halvemaanstraat en Spijkstraat in Sint-Amandsberg is er Boerenmarkt op zaterdag 17 juni 2023.
Ook aan het Mariakerkeplein is er op zaterdag 17 juni 2023 een Boerenmarkt.
Op zondag 18 juni 2023 wordt, zoals gebruikelijk, ook aan het Sint-Pietersstation (foto boven) Boerenmarkt gehouden.
Ook aan het Charles de l’Epéeplein, Brugsepoort, is er een Boerenmarkt op zondag 18 juni 2023.
Opgelet: de Boerenmarkten vinden telkens ’s ochtends plaats.
Peter Benoitlaan, Gentbrugge – ‘Moscoumarkt‘: wekelijkse en overdekte versmarkt bij SANTO op elke vrijdag van 15 tot 18.30 uur.
Beelbroekstraat, bij Oude Bareel, Sint-Amandsberg – Boerenmarkt op vrijdag van 16 tot 19 uur.
Bredestraat, Oostakker – Boerenmarkt op vrijdag, tussen 10 en 13 uur.
GroentenmarktBiomarkt op vrijdag van 7.30 tot 13 uur.
Vogelenzang, bij Blaisantvest – Boerenmarkt op donderdag van 13 tot 17 uur.
Hoveniersstraat, Standaardsite, Ledeberg – (op de foto hierboven) Boerenmarkt woensdagmiddag, tussen 14 en 16 uur.
Heilig-Hartplein, Sint-Amandsberg – Boerenmarkt op woensdag tussen 11 en 13 uur.

  • 'Gentse Zomer 2016'

Terug naar hoofdpagina

Naar Facebook