EVENT – Bar Bricolage als ‘stilleven’


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina


Uiteinde Houtdok: Bar Bricolage

EVENT13 juli 2017Bar Bricolage lag er op zondagmiddag bij als in een ‘stilleven‘ – zo je wil: als in de stilte voor de storm. Je zou tegelijk kunnen spreken van ‘stilte na de storm’, want op vrijdag was het vollen bak geweest.

Aan het uiteinde van het Houtdok, tussen Chinastraat/ Koopvaardijlaan en Aziëstraat

Terug naar hoofdpagina

Gregory van Parrot Cocktail Bar

“’s Avonds begint de drukte hier pas”, deelde een ‘official’ ons mee. “Je ziet iedereen bij het kampvuur of genietend van de live bands.” Gregory bevestigde dit. Vrijdagavond, de avond van de opening, heerste er in Bar Bricolage een overrompelende drukte. Hij sprak over de aanwezigheid van duizend personen. Gregory hield op het festival Cocktail Bar Parrot open. Thuis in Aalst heeft hij Bar Romarin.

Chinastraat – pop-up Bar Bricolage

Over de zaterdag had hij nog een anekdote. Over de zogenaamde “silent disco“. Drie dj’s waren bedrijvig maar je hoorde op het terrein geen muziek. Een experiment. Elke dansende gast had een draadloze koptelefoon op en hoorde één van de drie totaal verschillende muziekgenres. Alle dansende

Voormalige fabriek Hens

gasten door mekaar, luisterend naar verschillende muziek – en hun dansritme daaraan aanpassend – leverde een bijzonder bevreemdend schouwspel op. Temeer dat de bargangers of -hangers helemaal niets hoorden en dus iedereen door mekaar in het ijle zagen dansen. Ogenschijnlijk op het ritme van … niets.

Terug naar hoofdpagina

Dit was de tweede editie. De organisatie lag in handen van vzw Totum, verwant met het initiatief N.E.S.T. aan het Graaf van Vlaanderenplein. (Lees op deze blog: Stadslabo legt haar ei). Bedoeling: leegstaande sites, in casu fabrieksgebouwen, opwaarderen door middel van pop-up initiatieven.

Bar bricolage loopt nog door tot en met 1 oktober en is enkel gesloten op dinsdag en tijdens de Gentse Feesten.

Moestuin

Permanent op deze fabriekssite – met name de voormalige hondenvoerproducent Hens – is de moestuin, waar je, ja, ‘ouderwetse’ rabarber kunt vinden. F.D.

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
EVENT in 2016-2017-2018 – ARTIKELOVERZICHT