GENTSE ZOMER EXTRA – Dit was JUNI 2018 2017 2016

header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

GENTSE ZOMER EXTRA/ EVENT – 20 juni 2019 – Hautekiet & Termont… Rommelmarkt Lange Violettestraat… en zo veel meer. Her-ontdek enkele random verhalen uit onze oudere edities van de rubriek ‘Gentse Zomer’.

Herinner je je nog dat Daniël Termont en Jan Hautekiet al officieus afscheid namen van het publiek op de Korenmarkt op 7 juni 2018. Absynthe Minded was hun “orkest”.

Anticipeer al op de rommelmarkt in de Lange Violettestraat van volgend weekend door het bekijken van ons videoverslag van vorig jaar op 17 juni 2018


26 juni 2018. ‘De week’. De (toen) voorbije week barstte het van de kleine en grote events in de stad. We gingen kijken. In deze editie ook nog: wég school, Luc De Vos in pyjama, voetbalfans, de man met zijn gazet, kelder aan de Kouter, Harley in de etalage, Hof Ten Walle, oldtimers…

19 juni 2016 stonden we op Campo Santo bij het graf van Luc Devos. We stonden bij een prieeltje aan de Zoutstraat bij de Leie. We fietsten doorheen het Oud Begijnhof. Aan de Lange Violettestraat vond een rommelmarkt plaats. Dit, en meer, te lezen in: Gent gespot – tout azimut.


14 juni 2018. Zonder Batvrouw In deze editie: Batman zonder Batvrouw, Artiestenmarkt, Brugse Poort Ongehoord, politieboot aan Graslei, Kramersplein ooit poel, op naar Bar Bricolage! English books, schooluniform in 1968, de tram van toens, De Zwarte Zusters…


03 juni 2016. Op een dag in Gent de straatartiesten druppelden de stad binnen. En in Gentbrugge stonden we voor het hek van Wim Delvoye. In de Vooruit troffen we wat nostalgie aan én een gedicht. TV Ekkergem kwam er ook even bij.

03 juni 2017. Deze rubriek met zijn vaak licht badinerende – in alle geval relativerende – ondertoon, brengt o.m. gortdroog op je bord: de Poverello-maaltijd. Ook: meer en andere Gentse nieuwsbrokken, zoals bv. nieuws van een halve eeuw geleden. Op 3 juni: Komijn met Pruimen.


20 juni 2018. Maatjesgekte. In deze editie: Voetbal, Rechters, Maatjes, Joint/Dokkaffee, bloemen, co-housing, Pedro de Gante, Atelier Wibier, avondmarkt, Vader-huis, foute straatnamen, Tegen de €250, ‘Gentse Zomer’, De Koer…

23 juni 2016. De lens op Gent, tutti quanti heette het op 23 juni. We maakten een foto met een dieptezicht van het Sint-Baafsplein tot het Hof van Fiennes. Aan de hoek van de Stoppelstraat en de Krommenelleboog troffen we een merkwaardig huisje aan.


13 juni 2017. De editie Kom je ook een dansbeen uitsmijten? kwam tot stand op 13 juni. Een Brugse Poort bewoner zette met deze kreet op facebook zijn buren aan tot ‘Brugse Poort Ongehoord’ fuiven. Loop ook eens met ons mee naar de Artiestenmarkt.

27 juni 2017vatten we parafraserend de week samen onder de noemer Week te keek met: Muziekfestival in het Keizerpark bij de Keizerpoort. Bal in het Pierkespark aan de Brugse Poort. Rommelmarkt op de Vrijdagmarkt. Water en groen, en het reisseizoen.

06 juni 2017. Toen we een gans door het zwerk boven ’t Zuid zagen vliegen, dachten we aan een nieuw gezegde dat toepasselijk is voor het omslaan van het weder: “Eén gans maakt de zomer niet”. Het vorige weekend zat boordevol bruisende activiteiten. Dit was ons relaas op 6 juni.

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

GENTSE ZOMER in 2019 – ARTIKELOVERZICHT
EVENT – ARTIKELOVERZICHT 2019