GENTSE ZOMER 2017 – ‘Week te keek’

header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

GENTSE ZOMER – 27 juni 2017 – ‘Week te keek’ – parafraserend op ‘Keek op de week’ zoals in Humo placht te staan – met: Muziekfestival in het Keizerpark bij de Keizerpoort. Bal in het Pierkespark aan de Brugse Poort. Rommelmarkt op de Vrijdagmarkt. Water en groen, en het reisseizoen. En meer, zoals: man op wandel met fret in caddy op de markt, jongedames met kanaries in brombakfiets in park…      34 Sint-Pietersstation - Of deze Brit in ons land was om de Brexit te helpen voorbereiden, hebben we hem niet durven vragen - kopieFOTO’S ZIJN UITVERGROOTBAAR – Naar vorige editie→

Graaf van Vlaanderenplein – Frère Orbanlaan – Een stroompanne aan 't Zuid op donderdag, leidde tot een 'tramfile' in de Frère Orbanlaan, en tot het takelen van trams met behulp van een takelwagen in afwachting dat het euvel verholpen werd.
Graaf van Vlaanderenplein – Frère Orbanlaan – Een stroompanne aan ’t Zuid op donderdag, leidde tot een ’tramfile’ in de Frère Orbanlaan, en tot het takelen van trams met behulp van een takelwagen in afwachting dat het euvel verholpen werd.

Terug naar hoofdpagina

◊◊◊
Vrijdagmarkt – Opgemerkt tijdens de rommelmarkt: met fret op stap in een caddy
Vrijdagmarkt – Opgemerkt tijdens de rommelmarkt: met fret op stap in een caddy.

Terug naar hoofdpagina

Hooiaard – Grasbrug – Paard- en koetskaravaan als toeristenvehikel.
Hooiaard – Paard- en koetskaravaan als toeristenvehikel.

Terug naar hoofdpagina

◊◊◊
Keizerpark – 'De Kanariteiten' met hun bakbromfiets met de looks van de jaren '50. “Dat ding rijdt nog!” werd ons door alle-drie-de-dames bevestigd.
Keizerpark – ‘De Kanariteiten’ met hun bakbromfiets met de looks van de jaren ’50. “Dat ding rijdt nog!” werd ons door alle-drie-de-dames bevestigd.

Terug naar hoofdpagina

Sint-Michielshelling – Predikherenlei - Bootjes met zwarte paraplu's
Sint-Michielshelling – Predikherenlei – Bootjes met zwarte paraplu’s.

Terug naar hoofdpagina

◊◊◊
Sint-Michielshelling – Graslei – Bootjes met bontgekleurde paraplu's.
Sint-Michielshelling – Graslei – Bootjes met bontgekleurde paraplu’s.

Terug naar hoofdpagina

Koningin Maria-Hendrikaplein - Sint-Pietersstation – Verpozing bij het “waterrijk gebied” aan de fontein met zijn monument.
Koningin Maria-Hendrikaplein – Sint-Pietersstation – Verpozing bij het “waterrijk gebied” aan de fontein met zijn monument.
Mortehan-sur-Semois – Reisseizoen 1968! Met het gezin in BMW naar Villa “ça me suffit” in de Ardennen. Those were the days
Mortehan-sur-Semois – Reisseizoen 1968! Met het gezin in BMW 700 LS naar Villa “ça me suffit” in de Ardennen. Those were the -LOL- days.
◊◊◊
Antwerpsesteenweg – Reisseizoen! Boulevard Saint Germain? Neen, bloemen- en plantenwinkel XX zorgt voor de groene uitstraling.
Antwerpsesteenweg, Sint-Amandsberg – Reisseizoen! Boulevard Saint Germain? Neen, bloemen- en plantenwinkel Boeketterie Nancy zorgt voor de groene uitstraling.

Terug naar hoofdpagina

Antwerpsesteenweg, Sint-Amandsberg – Oldtimer Citroën DS
Antwerpsesteenweg, Sint-Amandsberg – Oldtimer Citroën DS.
◊◊◊
Opgeëistenlaan – Oldtimer MG B MGB GT hard top uit de beginjaren 1970
Opgeëistenlaan – Oldtimer GB-B GT hard top uit de beginjaren 1970.

Terug naar hoofdpagina

Vrijdagmarkt – De nieuwe-koopwaar-markten op vrijdag en zaterdag zijn we er gewoon. Nieuw is de rommelmarkt op zondag – waarvan gezegd wordt dat het ooit een traditie was? Ook met een streepje muziek van de muziekkapel.
Vrijdagmarkt – De nieuwe-koopwaar-markten op vrijdag en zaterdag zijn we er gewoon. Nieuw is de rommelmarkt op zondag – waarvan gezegd wordt dat het ooit een traditie was? Ook met een streepje muziek van de muziekkapel.
◊◊◊
Vrijdagmarkt – We vonden er het betere kwaliteitsaanbod. Op sommige plekken was er een zweem naar brocantemarkt.
Vrijdagmarkt – We vonden er het betere kwaliteitsaanbod. Op sommige plekken was er een zweem naar brocantemarkt.

Terug naar hoofdpagina

Woodrow Wilsonplein – Kouter – Op woensdag was er een zichtbaar verhoogde aanwezigheid van de politie. Op ’t Zuid vatten talrijke zwaantjes post. Er werden om één of andere reden taxi’s geviseerd. Ook in de nabijheid van de Kouter werd nadrukkelijk gepatrouilleerd. We botsten toevallig op de controle van een duo in een Mercedes in de Universiteitstraat. Of er een verband is tussen de politieactiviteit en de aanslag in het Centraal Station in Brussel die een dag eerder plaats vond? Geen idee.

Universiteitstraat - politie controle
Universiteitstraat – politie controle.
Woodrow Wilsonplein - politie controle
Woodrow Wilsonplein – politie controle.

Terug naar hoofdpagina

Keizerpark – Keizerpoort – Van vrijdag- tot zondagavond was het park een uiterst gezellige ontmoetingsplek voor lieden van allerlei pluimage met als gemene deler ‘de liefde voor muziek’. Meer bepaald: de programmatie van Zaradi Tebe. Weze het bv. Rheinzand op het hoofdpodium, of The Tubs op het Afsnis-podium.

Ook leuk: de randanimatie, zoals bv. ‘De Kanariteiten’ met hun brombakfiets. Of nog: de mannen in hun ‘theaterkast’ met hun gekke liedjes en verhalen. Ook niet te vergeten: het podium voor de kinderen van Circus Planeet.

Pierkespark, Brugse Poort – In afwachting van de Bal Populaire ofte Pierkesbal op zaterdagavond was de sfeer gelaten en de opkomst matig voor de namiddagkinderanimatie op het plein. De buren ‘De Vieze Gasten‘ hielden zich gedeisd. Het goede weer was niet echt van de partij. Het programmaonderdeel “Naai-een-knotsgekke-outfit-uit-een-klerenstapel-en-draag-stijlvolle-kledij-tijdens-het-Pierkesbal” werd eerst bedolven onder een stapel wolken. Tijdens de namiddag wou het programma niet goed vlotten. Maar het tij ging keren. De dansvloer liep vol. De sfeer bij de buren van Kringloopwinkel Brugse Poort was al de in aanloop van het bal niet kapot te krijgen. De – voor de verkoop – afgekeurde kleding lag er klaar om er balkostuums van te maken.

Pierkespark - Pierkesbal in wording
Pierkespark – Pierkesbal in wording.
Pierkespark
Pierkespark.

Terug naar hoofdpagina

Rerum Novarumplein, Nieuw-Gent-Steenakker – De Doorgeefwinkel in het wijkhuis Bij Pino is sinds anderhalve maand actief in een containerhuis tussen OCMW en bibliotheek Nieuw-Gent, Politiekantoor. Voetbal in de Stad – zeg maar de Buffalo’s – sponsort dit.

Rerum Novarumplein - Bij Pino
Rerum Novarumplein – Bij Pino.

Terug naar hoofdpagina

Brandstraat – Maagdestraat – Zusters bouwen assistentiewoningen. Zuster Beatrijs in Het Nieuwsblad: “We bouwen dertig lage woningen en enkele appartementen aan tussen de Brandstraat en de Maagdestraat.” Ooit zaten daar ‘De Zusterkens der Armen’ en die zorgden voor 300 hulpbehoevende bejaarden. Ook de kapel wordt hiervoor verbouwd.

Brandstraat- Cisterciënzerzusters
Brandstraat – Cisterciënzerzusters.

Terug naar hoofdpagina

Sleepstraat – SeleskestAanvulling op het scheepsmonument bij de kerk van het Heilig Kerst. Om een verklaring te geven voor de aanwezigheid van het monument op die plek wezen we op de nabijheid van de haven. Historisch was het gebied één en al water en havenactiviteit. Om maar iets te noemen: de verdwenen Meerhemvaart liep zowat langsheen de plek van de huidige kerk. De Tolhuislaan was een doorgeschoten Leie-arm. (Lees in deze blog: Ansichten in aquarel; geduid) F.D.

Sleepstraat - Sint-Salvatorstraat - Heilig Kerst
Sleepstraat – Sint-Salvatorstraat – Heilig Kerst.
Tolhuislaan - Ooit Leie-arm --- Kartuizerlaan - kanaal naar Meerhem
Tolhuislaan – Ooit Leie-arm — Kartuizerlaan – kanaal naar Meerhem.

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER in 2016_2017 in ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER in 2016-2017 in ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2016 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2016 – ARTIKELOVERZICHT