GENTSE ZOMER 2017 – Zonnige groeten uit de Zomerstraat

header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

Vorige editie↓

GENTSE ZOMER – 14 juli 2017 – In deze editie: Graslei, Korenlei, Maria-Hendrikaplein, Botermarkt, Aziëstraat, Lübeckstraat, Koopvaardijlaan, Zwijnaardsesteenweg, Zomerstraat, Bloemekenswijk, Sint-Veerleplein, Oudburg, Zonder-Naamstraat.

 FOTO’S ZIJN UITVERGROOTBAAR

Graslei – Korenlei – De opbouw van de Gentse Feesten was deze week volop aan de gang. Polé Polé maakt de brug zoals weleer: het podium  staat  weer boven de Leie.

Terug naar hoofdpagina

◊◊◊
Graslei – Korenlei – Ook: meer dan de helft van de breedte van de rivier is bevloerd door middel van een ponton.

Terug naar hoofdpagina

Maria-Hendrikaplein – Sint-Pietersstation – Reisseizoen! Wildkamperende jeugd!

Terug naar hoofdpagina

◊◊◊
Botermarkt – Emile Braunplein – Meer en meer charretières op de paardenkoetsen.

Terug naar hoofdpagina

Maria-Hendrikaplein – Koningin ElisabethlaanThe Rambler is een brasserie met een erg vlotte bediening en een smakelijke maaltijd voor een correcte prijs. Het personeel is vriendelijk en soepel. Net wat een gehaaste trein-, bus-, tramreiziger nodig heeft – en wat ook niet-reizigers kunnen appreciëren.

Terug naar hoofdpagina

◊◊◊
Francisco Ferrerlaan – Frans Van Ryhovelaan – Maisstraat – Jan Yoensplein – Vorig weekend haalde de Koninklijke Dekenij Bloemekenswijk traditiegetrouw weer alle toeters en bellen uit de kast voor haar jaarlijkse buurtfeest. Op het programma: rommelmarkt, bbq en Wendy Van Wanten.

Terug naar hoofdpagina

Koopvaardijlaan – Een opzichtige muurschildering siert een poort van een leegstaande loods – naast Christeyns. – bij het Handelsdok. Ze brengt ons het beeld van een kip, volgestouwd met mechanische onderdelen. Onze fantasie brengt ons bij Techno Chicken.
◊◊◊
Zomerstraat – Hoe radeloos moet je als stadsbestuur zijn om straten naar seizoenen te gaan noemen? En ja hoor, even verder: Herfst-, Winter- en Lentestraat.
Oudburg – In restaurant Panda serveert men paella die er in de verste verte niet op lijkt. We waren gewaarschuwd, maar niet dat het ook nog eens een uur zou duren alvorens de plat zou arriveren.
◊◊◊

Terug naar hoofdpagina

Zwijnaardsesteenweg – Sint-Coletastraat – Een monument heeft ons verlaten. De Gentse Eiffeltoren is niet meer. Deze fruit- en groentewinkel is dicht, na vier generaties van succes.
De winkelnaam werd ontleend aan de activiteit van de vorige uitbater die in het pand tot 1956 een stoffenwinkel had, en de materialen uit Parijs betrok.

Terug naar hoofdpagina

Aziëstraat – Bij de voormalige hondenvoederproducent Hens prijkt op een neergelaten  persjiène  een poster van een olijk duo, dat ons aan een jonge en een oudere Kapitein Haddock doet denken. Is hier sprake van Hadock & Haddock, naar analogie met Jansen en Janssen?
◊◊◊
Lübeckstraat – Het containerdorp bij de Afrikalaan is nog maar zeer gedeeltelijk door de sloophamer aangepakt. Het staat er eigenlijk nog, ondanks de eerdere aankondiging dat het tegen einde 2016 tegen de vlakte moest. (Lees ook op deze blog: Lübeckstraat; de sloophamer wenkt)
Sint-Veerleplein – Ons verhaal over de Oude Vismijn verscheen ook nog in DeWereldMorgen Community
◊◊◊
Stad – De ‘Gentse Gidsen‘ vermeldden in hun Nieuwsbrief ons artikel over La Louisiane uit de reeks ‘Het Manchester van het Vasteland’. In dezelfde nieuwsbrief: ons verhaal over de Oude Vismijn. Eerder in de nieuwsbrief: onze ‘striphelden in Gent‘ en onze ‘familie Vander Sickelen‘.
Zonder-Naamstraat – Regattenlaan – Een levensgrote gevelaffiche van de straat in vroegere tijden. De affiche hangt tegen de zijgevel van de Sportschuur, met hoofdingang aan de Regattenlaan. De Zonder-Naamstraat vormt een T-splitsing met die laan, alwaar je de achterkant van het gebouw van energieproducent EDF-Luminus vindt – in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham.

Vorige editie↓

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER in 2016_2017 in ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER in 2016-2017 in ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2016 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2016 – ARTIKELOVERZICHT