GENTSE ZOMER 2017 – We hebben weer wat te vertellen

header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

Vorige editie↓

GENTSE ZOMER 2017 17 september 2017 – Mocht je DJ zijn, had je jezelf DJ Johny, Greet of Maurice kunnen noemen. Maar DJ Naked Ass? Dit is ongehoord! Read on to find out more.     

Maurice

Kouter – Cultuurmarkt – Theater Maskee

Kouter, Sint-SalvatorstraatNe Gensche Chorizoheet het toneelstuk van Maurice De Grauwe  

Maurice De Grauwe – pic toneelfonds.be

van Theater Maskee dat op de Cultuurmarkt werd gepromoot en tijdens  de novembermaand te bewonderen valt in ‘Centrum Seleskest’.

Terug naar hoofdpagina

 

 

Eddy

Bij-Sint-Jacobs – Prondelmarkt – Eddy Wally op vinyl

Bij-Sint-Jacobs Old soldiers never die, they just fade away”. Uit een box op de Prondelmarkt vissen we vinyl op van Eddy Wally. De man had dan toch een repertoire dat verder ging dan ‘Chérie‘ en ‘VliegmachienLOL Bv ‘Kom in mijn armen, Maria‘.

Terug naar hoofdpagina

Greet

Kouter – Cultuurmarkt – D’ieste Solden – Greet

Kouter, Sint-Godelievestraat, Wondelgem – Het toneelgezelschap ’t Lindecoulisken  zette voor haar publiciteit voor haar nieuwe productie ‘D’ieste Solden‘, haar immer-lachend geheim wapen in: medewerkster Greet,  in het dagelijkse leven actief bij Kind en Gezin aan de Francisco Ferrerlaan.

Terug naar hoofdpagina

 

 

 

 

 

DJ Naked Ass 

Korenmarkt

Korenmarkt Een merkwaardig opschrift ter hoogte van het gesloten café  De Post, bedoeld voor het belendende café Vijf voor Twaalf allicht. “Kunstwerk verf op glas”. Zo je wil: eenkon(s)twerk“. LOL

Johny

Zebrastraat – Johny – Op Talent Staat Geen Leeftijd

Zebrastraat Hij stond in de gratis krant Metro: Johny Moens, een levende reclame voor de actieve 55-plusser. Zijn profiel weerlegt alle vooroordelen bij werkgevers: bakken talent en ervaring én loyaal.

Johny in Metro

Hij maakt deel uit van een VDAB-werkgroep van vrijwilligers die op 26 oktober een netwerkevent organiseert in Zebrastraat.be onder de noemer ‘Op Talent Staat Geen Leeftijd‘. Elke 55-plusser mag zich gratis inschrijven via de website. De facebookgroep telt nu al 300 leden. (Lees ook op deze blog: Leven, werken, ontspannen – Zebrastraat.be)

Terug naar hoofdpagina

 

Ottergemsesteenweg

Ottergemsesteenweg – Met deze VW t1 van Hubo kan je tijdens autoloze zondagen zeker de straat op

OdeGand

Graslei – KorenleiOdeGand, ‘kiosk-ponton’ op de Leie. Het event spreidde zich uit over de hele stad

Herman

Onderstraat – expo De Kunstgreep – Herman Brusselmans

Onderstraat De Vrije Academie De Kunstgreep uit Hansbeke hield een expo in de kelder van het historische pand Hof van Ryhove ofte Simon sRijkensteen, Herman B. was naar goede gewoonte alweer alomtegenwoordig. LOL

Simon en François

Onderstraat – Simon sRijkensteen

OnderstraatSimon sRijkensteen is het oudste natuurstenen huis in Gent. De oudste sporen van een gebouw op deze plaats dateren van de 10e eeuw. In 1371 woonde er ene ridder Simon de Rijke, een lakenhandelaar. Vandaar de naam van het huis. Daarna werd het  pand bewoond door diverse patriciërs die samenwerkten met het Bourgondische Hof. Later ook door François vander Kethulle van Ryhove, die leider was van het calvinistisch bewind (1577-1584)  in Gent, en die het pand gebruikte voor vergaderingen en als gevangenis. Ook met zijn naam wordt het huis vaak benoemd. 

Onderstraat – Simon sRijkensteen

Het naaldje van de draad hierover: Marc Boone maakte in 1990 de Ugent-thesis: ‘Van Simon sRijkensteen tot Hof Van Ryhove. Van erfachtige lieden tot dienaren van de centrale Bourgondische staat’. Te downloaden pdf

Isabelle

Isabelle A – Ben je… of ben je…

Volk – Isabelle A in 1991. Haar song ‘Ben je blank of ben je zwart‘ is meer dan ooit actueel. Hoewel ‘zwart’, het mag vandaag ook ‘bruin‘ zijn, gezien de vele vluchtelingen uit het Midden-Oosten. Vanuit die vaststelling veranderden we het refrein – just for the fun of it; no offense. Ben je blank of ben je bruin/ Regen valt op ieder’s kruin/ Zonlicht schijnt over blank en bruin/ Redt een bruine uit het Syrische puin” En de echte tekst gaat als volgt in de video:

Hier zong Isabelle A een kwarteeuw geleden nog ongegeneerd over ‘een neger‘ – terwijl er een Afrikaan samen met haar op het podium zong. Waarom is dit woord ineens een scheldwoord geworden? Waarom is ‘gehandicapte‘ zeggen ook ineens not done? Waarom “verbranden” dit soort woorden om de haverklap en moeten daarom nieuwe gezocht worden? Tell me why?

Terug naar hoofdpagina

Lieve/ Rabot/ Vesten

Tramview:  voormalige Begijnevest

Begijnhoflaan Van het Griendeplein naar Coupure Rechts met de tram, ofte van het Rabot naar Duizend Vuren – ooit een plek waar een kachelwinkel met een groot aanbod bloeide. Vooraleer het Sint-Elisabethbegijnhof en haar vesten werden ontmanteld – in de tweede helft van de 19e eeuw (Lees ook op deze blog: Van Oud Begijnhof naar Groot Begijnhof– heette het daar Begijnevest. Aan de overkant – achter de huidige huizen – lag een stadsgracht uit de 16e eeuwse stadsuitbreidingDe gracht kruiste de Lieve bij het Rabot. De Lieve loopt naar Wondelgem. 

Vlaamse Havendag

Haven van Gent – Vandaag, zondag 17/9, staat de haven in de kijker

F.D.

Vorige editie↓

 

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

 

Lees ook op deze blog:

GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER in 2016_2017 in ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER in 2016-2017 in ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2016 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2016 – ARTIKELOVERZICHT