GENTSE ZOMER 2017 – Een “Malmar Roa” in de cameralens

header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

Vorige editie↓

GENTSE ZOMER 2017 11 september 2017 – Je maakt het niet elke dag mee: een échte Roa-muurschildering van de Malmar-site in je lens hebben! Voorts: de week van persblog.be – Verhalen uit en over Gent in woord en beeld.   

Nijverheidsstraat – Bijgaardepark – Roa – Malmar-site

Nijverheidsstraat – Bijgaardepark, Sint-Amandsberg –  Door een miniscuul gaatje in de muur tussen het begaanbare en het onbegaanbare gedeelte van de oude Malmar-site, konden we tijdens Open Monumentendag van een echte, thans verborgen Roa-muurschildering genieten. Hier komt over afzienbare tijd co-housing. Voorlopig is dit deel afgesloten voor het publiek wegens instortingsgevaar. (Lees ook op deze blog: Fabriek wacht op cohousing)

Terug naar hoofdpagina

Tolhuislaan – hoek Kartuizerlaan

Tolhuislaan – Kartuizerlaan Poppetjes als begroeting van de leerlingen van methodeschool De Buurt ter gelegenheid van de aanvang van het schooljaar. En ook als waarschuwing voor de automobilisten. (Lees ook op deze blog: 40 jaar ‘De Buurt’)

Terug naar hoofdpagina

Koningin Maria-Hendrikaplein – station Gent-Sint-Pieters – by night

Koningin Maria-Hendrikaplein – Gent-Sint-Pietersstation by night. Volgens wikipedia is Gent-Sint-Pieters, op drie na, het drukste spoorwegstation van België, na de Brusselse stations Zuid, Centraal en Noord. Zo je wil: het tweede drukste van België eigenlijk.

Terug naar hoofdpagina

Vrijdagmarkt – zicht vanuit café VenTura – Bond Moyson

Vrijdagmarkt – Zicht op Bond Moyson vanuit café VenTura.

Terug naar hoofdpagina

Woodrow Wilsonplein – Zuid – by night

Woodrow Wilsonplein – ’t Zuid by night. De politie houdt een oogje in het zeil. ’s Nachts kan de sfeer kan een beetje grimmig zijn voor wie nog op een late bus wacht.

Terug naar hoofdpagina

 

Woodrow Wilsonplein – Zuid -bus De Lijn

Terug naar hoofdpagina

Nieuwhof – Sint-Amandsberg

Nieuwhof, Sint-Amandsberg – Deze woning aan de voet van de Blijde-Inkomststraat werd in uitgesproken kleurtje gestoken. Voormalig Café Commerce.

Terug naar hoofdpagina

Augustijnenkaai

Augustijnenkaai – De zogenaamde ‘Zuiveringsengel‘ voorzien van een gasmasker op koer van het Augustijnenklooster van Tom FrantzenHet is – dixit de beeldhouwer – een symbolische aanklacht tegen enerzijds de chemische oorlogsvoering en de natuurverontreiniging en anderzijds tegen de intellectuele pollutie..

Terug naar hoofdpagina

Houtdok

Houtdok – Na de zomer beginnen de eerste werken voor de aanleg van het HoutdokparkEr komt er ruimte vrij voor wandelaars en fietsers. De aanleg begint volgend jaar.. Er komt o.a. een strand(Lees ook op deze blog: Bar Bricolage als stilleven)

Terug naar hoofdpagina

Predikherenlei – Zeemeerminnen – pic Hansa Wille

Predikherenlei – Zowaar zaten twee zeemeerminnen op de kade. Een foto van Hansa Wille op facebook.

Terug naar hoofdpagina

Ter Platen – Zicht vanop de Stropkaai – VlotGent.be

Ter Platen – Zicht vanop de Stropkaai op de “varende terrassen” van VlotGent.be. Ze worden aangedreven door stille buitenboordmotoren. Ze bieden plaats aan een achttal personen. Ze worden verhuurd om op de Gentse waterlopen te varen. Ze zijn uniek in België.

Terug naar hoofdpagina

Heirnislaan – by night

Heernislaan by night. “Tot het laatste kwart van de 19de eeuw bestond dit gebied uit meersen, de ‘Heirnismeersen‘, reeds vermeld vanaf eind 14e eeuw. Heirnis is afgeleid van heide en betekent feitelijk schaapweide. Hier graasden echter koeien op de vrijgeweide – gemeenschappelijke weide van de bewoners van het Sint-Baafsdorp, dixit Inventaris Onroerend Erfgoed.

Terug naar hoofdpagina

Zwijnaarde – plaatsen van fietsersbrug over autostrade

Leebeekstraat, Zwijnaarde – Om vlot van en naar het Parkbos te geraken, worden fietsbruggen geplaatst over de E40 en de Ringvaart/R4. De fietsbruggen komen te liggen op het tracé van de oude spoorwegverbinding tussen De Pinte en Gent. Eén brug zal de De Pintelaan met de Leebeekstraat over de Ringvaart verbinden. De brug die thans is geplaatst, overbrugt de E40 tussen de Leebeekstraat en de oude spoorweg.

Raoni – pic wikipedia commons

Het Parkbos is een project van lange adem. Chef Raoni van de Kayapo-indianen uit het Braziliaanse Amazonewoud heeft in 2002 de eerste boom geplant – zeg: een drietal boompjes bij een gedenkplaat. Verder is daar niet veel veranderd.

 

Terug naar hoofdpagina

Muinkpark – cabine – restant Dierentuin Gent

Muinkpark – Overgebleven cabine van de Gentse zoo – die in 1905 de deuren sloot. (Lees ook op deze blog: Werd Betsie gebarbecued en is haar kop zoek?)

Terug naar hoofdpagina

Oude Beestenmarkt – pic Caroline De Winter

Vlasmarkt – Sint-Jacobsnieuwstraat – Oude Beestenmarkt – Dekenij Vlasmarkt organiseerde samen met Dekenij Sint-Jacobsnieuwstraat & Trefpunt vzw, de ‘8e Dikke Dekenijfeesten‘. De rommelmarkt strekte zich uit tot de Oude Beestenmarkt.

Terug naar hoofdpagina

Sint-Salvatorschool – suikerfeest met ouders

Sint-SalvatorstraatSuikerfeestmaal met ouders op school op maandag in de basisschool Sint-Salvator(Lees ook op deze blog: Sint-Salvator school hanteert “taalbrugje”)

Terug naar hoofdpagina

Koning Albertpark – standbeeld Koning Albert

Koning Albertpark – Bronzen ruiterstandbeeld van Koning Albert I. Het staat er sinds 1937. Aan de voet ligt een kroon, een cadeau van de oud-strijders van WOI. Op zonnige dagen zit of ligt er “voetvolk” op het gras. F.D.

Vorige editie↓

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

 

Lees ook op deze blog:

GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER in 2016_2017 in ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER in 2016-2017 in ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2016 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2016 – ARTIKELOVERZICHT