GW 2022-2023 – 03

GENTSE WINTER 2022-2023 14 oktober 2022 In deze derde editie – getiteld ‘GW 2022-2023 – 03’ – hebben we het o.a. over: ‘Film Fest Gent’, rommel voor jeugdvakanties, “Strijkende” poppen, Kringwinkels, ‘GG Flits’, nog bestaande beluiken… 

Ter Platen, Kinepolis – Dinsdagavond opende Gentenaar Lukas Dhont het filmfestival ‘Film Fest Gent‘. “De komende tien dagen worden er 118 langspeelfilms, 40 kortfilms én 3 televisieseries vertoond op het grote doek. Alsook heel wat nationale en internationale gasten bestijgen de rode loper in de komende tien dagen (…) Lees meer op de facebookpagina van ‘Film Fest Gent’. Op de foto: Lukas Dhont – pic vrt
ONGEWONE ZICHTENLangemuntPrimark, gekend in heel ’t stad van de zak die aan de hand van talloze wandelende eigenaars hangt! 😉
Bekijk ook op deze blog: Je weet eerst niet goed wat je ziet…

ONGEWONE ZICHTENDorp-Oost, Lochristi – Aquarium Neon. Bijzondere spreuk voor ‘gierig zijn op reis’: “weeg goan me t vispoane op t gat
Lees ook op deze blog: Gentse gezegden voor ‘dummies’
Antwerpenplein, Sint-Amandsberg – Vrijwilligersvereniging Sogeha vzw was op vorige zaterdag en op vorige zondag in de weer met het aan de man/vrouw brengen van huisgerief en hebbedingetjes op haar rommelmarkt. En dan nog wel om met de opbrengst vakanties te betalen voor maatschappelijk kwetsbare jongeren.
Bekijk een eerdere reportage
Langemunt, hoek Hoogpoort – Een artieste met een “strijkende” pop.
Bekijk ons verhaal over de Kortemunt
Grootkanonplein, hoek Langemunt – Nog een artiest met een “strijkende” pop. En dat op hetzelfde ogenblik in elkaars verlengde in de straat!

VrijdagmarktMarkt op vrijdag. Bekijk een eerdere reportage

Getouwstraat, bij Maisstraat – Kringwinkel Ateljee. Bekijk onze reportage.
Ontdek Kringwinkels in Destelbergen en in  Lochristi

Sint-Pietersnieuwstraat – “Het Wintercircus wordt vanaf 20 november het epicentrum van de VRT-verslaggeving over het WK voetbal. Daarbij moet voldoende aandacht zijn voor de bedenkelijke manier waarop het toernooi is toegewezen aan Qatar. Dat heeft Stad Gent aan de openbare omroep gevraagd.” Dixit Het Nieuwsblad.

Landbouwersstraat, Muide – Cité.
Lees ook op deze blog: Ontdek ons boeket nog bestaande beluiken

Krijgsgasthuisstraat, tussen Ekkergemstraat en Nieuwe Wandeling – Lezer Henk Vervaeke signaleerde ons nog een nog bestaand beluik dat in aanmerking komt voor ons overzicht.

Herman Pillaertpark – In de vorige editie van deze rubriek maakten we melding van het nieuwe park achter de kerk Maria Goretti, genoemd naar Herman Pillaert, een priester-arbeider die nieuwe Gentenaren heeft geholpen.
Bea De Vos maakte een foto van het park.
Veldstraat – Fratersplein – Over ons artikel over de glorie van de Veldstraat waarin de ‘Treaty of Ghent‘ ter sprake komt, weet lezer Olav Heirman dat niet in de Veldstraat maar in het Fratersplein het vredesverdrag tussen Engeland en de V.S. ondertekend werd. Het was met name in de residentie van de Britse delegatie, die nota bene in het Kartuizerklooster aan het Fratersplein (later: Sint-Jan de Deo/ PC Sleiding) gelogeerd was, en waar ook de fabrieken van uitgerekend Lieven Bauwens zouden komen.
BLOG – De nieuwsbrief van de ‘Gentse Gidsen’ – GG Flits – van 10 oktober 2022 bevat zeven topics uit persblog.be, w.o. de eerste editie van de rubriek Gentse Winter.

  • 'Gentse Zomer 2016'

Terug naar hoofdpagina

Naar Facebook