GENTSE WINTER 2017-2018 – Is het nu winter?

header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

GENTSE WINTER in 2017-2018
Gentse Zomer 2017
De Post ’70s…

GENTSE WINTER 2017-2018  11 oktober 2017 – Is het nu winter? Nog niet echt, maar we hebben geen rubriek Gentse Herfst.  We gaan van zomer naar winter. Als banner kozen we een binnen-aanzicht van Le Pain QuotidienOf de lambrisering die er ooit is geplaatst door de eerste eigenaar: De Post. 

Parklaan – Niet alleen komen de kleermakers ons vertellen dat het herfst is – bv. Zalando op dit reclamebord. Het is ook écht herfstweer aan het worden. Midden vorige week werd dit voelbaar. Net een dag of twee daarvoor maakte persblog.be een natuurreportage. De zomer slaakte toen net haar laatste zucht(Lees ook op deze blog: Rozebroeken – Herfst neem bezit van zomerOok al komt er straks nog een krimp van de zomer volgens de weermakers.

Terug naar hoofdpagina

Parklaan – kleermakers en weermakers

Kouter – Als het frisjes wordt op het plein, dan is schuilen in café-boekhandel Paard van Troje een optie, om er gezelligheid te vinden tussen de boeken bij een warme kop chocomelk.

Terug naar hoofdpagina

Kouter – café boekhandel Paard van Troje

Antwerpenplein – Land van Waaslaan, Dampoort – Staking bij De Lijn? Haal dan eens je zelfgemaakte blikken mobiel van stal! De passagiersstoelen zitten voorin! Je kan er gestrande reizigers in vervoeren.

Wie op de bus moest wachten op dinsdag, was flink gesjareld. Aan de Dampoort was het bv. driekwartier wachten op een bus 7…

Terug naar hoofdpagina

Antwerpenplein – Land van Waaslaan – Dampoort

Ter Platen Gisterenavond opende Film Fest haar deuren in Kinepolis, om ze pas op 20 oktober weer te sluiten.

Terug naar hoofdpagina

Ter Platen – Kinepolis – Film Fest 2017

Sint-BaafspleinNet als Jona ofte Jonas uit het Bijbelse verhaalgingen we in de Sint-Baafskathedraal eens in de buik van een walvis gaan staan, al was  het dit van het skelet van de aldaar getoonde vinvis, genaamd LeoHij trekt veel volk naar de kathedraal, wat bewijst dat ‘iedereen komt als je Leo roept.

Terug naar hoofdpagina

Sint-Baafsplein – Sint-Baafskathedraal – vinvis

Rozebroekstraat, Sint-Amandsberg – Schouwende over een huis met decoratie van beelden aan de gevel, zei een buurtbewoonster ons: “de vorige bewoonster, een kunstenares heeft het huis verlaten om ergens op den buiten een museumpje te beginnen met dit soort kunst…”

Terug naar hoofdpagina

Rozebroekstraat – beelden aan de gevel

GodshuizenlaanDriemaal staat persblog.be in de nieuwsbrief van de Gentse GidsenDe nieuwsbrief verwijst naar onze verhalen over: Betsie de olifant, Malmarsite en de kop van Artevelde.

Terug naar hoofdpagina

Nieuwsbrief Gentse Gidsen – drie bijdragen uit persblog.be

Hoveniersstraat, LedebergIn de voormalige doe-het-zelfzaak Standaert werkt men zich er nog altijd in het zweet om er een ontmoetingsplek voor de buurt van te maken. Het is echter nog wachten tot na de volgende zomer alvorens enige activiteit kan starten.

Work-in-progress!

Terug naar hoofdpagina

Hoveniersstraat,Ledeberg – Standaertsite – pic Eric Hulsens

Antwerpenplein – DampoortDe jaarlijkse rommelmarkt van Sogeha had alweer de nobele bedoeling om de vakantie-uitstappen voor jongeren met sociale problemen te helpen betalen. Niet om de naakten te kleden, zoals deze foto valselijk suggereert.

Terug naar hoofdpagina

Antwerpenplein – Dampoort – rommelmarkt Sogeha

Pilorijnstraat – Antwerpenplein, Dampoort Je ziet ze niet vaak meer: een Barkass b-1000. Hij werd tijdens de jaren ’60, ’70 en ’80 in diverse utiliteitsuitvoeringen gemaakt in het voormalige Oost-Duitsland. Hij had dat kenmerkende 2-tact motorgeluid.

Terug naar hoofdpagina

Pilorijnstraat – Dampoort – Barkass b-1300

Leiekaai Geheel aanwezig op de Buurt-bbq vorige zaterdag, stelde Rudy Coddens aldaar vast: “Een beetje fris voor de bbq maar gelukkig veel warme en hartige mensen!”

Terug naar hoofdpagina

Leiekaai – buurt-bbq – pic Resul Tapmaz

MaisstraatIn het Balenmagazijn van de vroegere UCO vond vorige zaterdag de Wijkbeurs Bloemekenswijk plaats. En of er belangstelling was! 

Terug naar hoofdpagina

Maisstraat – Wijkbeurs Bloemekenswijk – pic Resul Tapmaz

Poeljemarkt – In de “Schaapstal” zijnde de Stadshal vond een 200j Ugent-boekenverkoop plaats. Met den brol uit de kanasjeres van de professoren?

Terug naar hoofdpagina

Poeljemarkt – Stadshal – Ugent boekenverkoop

STAD – Op zondag vierde Ugent de officiële verjaardag van haar 200 jarige bestaan. Over het studentenleven van een eeuw en meer geleden, maakte persblog.be vorig jaar al een artikel. (Lees op deze blog: Studenten in Gent, “heerkens van goed leven”Het artikel verscheen nu ook in DeWereldMorgen Community aangezien het thema nu weer hyperactueel is.

Terug naar hoofdpagina

‘Heerkens van goed leven’ in DWM Community

Botermarkt – De “stoet der togati” trok op maandag  van het stadhuis richting de Aula aan de Voldersstraat.   De stoet is een traditioneel onderdeel van de formele opening van het academiejaar aan Ugent. Oud-rector Ann De Paepe liep op kop aan de zijde van haar opvolger Rik Van de Walle – die hier gelijk aanstalten maakt om in de micro te bijten…

Terug naar hoofdpagina

Botermarkt – Stoet der togati Ugent

Poeljemarkt – Wat deed een nep-paard klaar-voor-de-slacht in een remorque bij het stadhuis? Moest deze protestactie tegen het slachthuis van Izegem (?), niet aldaar op uldere Korenmarkt tegen het stadhuis plaats vinden? Ja, een Korenmarkt hebben ze daar ook!  F.D.

Poeljemarkt – neppaard voor de slacht bij verkeerde stadhuis?

Volgende editie

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

 

Lees ook op deze blog:

GENTSE WINTER in 2017-2018 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER in 2016_2017 in ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2016 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2016 – ARTIKELOVERZICHT