STAD/ EVENT – Rozebroeken – Herfst neemt bezit van zomer


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

STAD/ EVENT 04 oktober 2017 – De herfst groeft sluipend haar geelbruin in het groen. Ze neemt langzaam bezit van de zomer.  Ook al valt het nu nog niet uitdrukkelijk te merken, toch staat de herfst al in het voorportaal.

Ook in het weelderige groen van  het Sint-Amandsbergse recreatiedomein Rozebroeken en het aanpalende Sint-Baafskouterpark nestelt de herfst zich langzamerhand.

Het park was lange tijd een stortplaats, waarna – op de vervuilde gronden! – volkstuintjes ontstonden. Aan het einde van de jaren ’80 maakte de Stad daar een einde aan en werd het gebied heraangelegd tot natuur- en recreatiedomein.

Rozebroeken – Sint-Baafskouter
Rozebroeken – Sint-Baafskouter

De Sint-Baafskouter ligt op een hoger gelegen zandrug. Alleszins vanaf de 10e eeuw – vermoedelijk eerder – behoorde het gebied tot de bezittingen van de Sint-Baafsabdij. De monniken kwamen er verpozen, net zo goed als in het Bijgaardepark overigens.

Rozebroeken – Sint-Baafskouter

Het domein is ook de thuishaven van het jaarlijkse Copacobana Festival, met haar rijke programmatie aan familievriendelijke ambiance.

En de natuur van de Rozebroeken – Sint-Baafskouter, die heeft haar eigenste evenementiële programma. F.D.

Meer over Sint-Amandsberg: Begijnhof (Lees ook op deze blog: Van Oud Begijnhof naar Groot Begijnhofen Begraafplaats (Lees ook op deze blog: Campo Santo, stilte voor de 1-november-stormen Bijgaardepark en Malmar (Lees ook op deze blog: Fabriek wacht op cohousing)

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
EVENT in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT
STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
STAD in 2016-2017 ARTIKELOVERZICHT