GENTSE WINTER 2019-2020 – EXTRA – Zot, gek of grappig

GENTSE WINTER 2019-2020 17 november 2019 EXTRA EDITIE. Deze editie, getiteld ‘Zot, gek of grappig’ brengt grappige of bijzondere beelden uit een dwarssnee van onze persblog.be-dubbelrubriek ‘Gentse Zomer‘ en ‘Gentse Winter‘.

Deze video bevat een aantal gekke beelden die je kan terugvinden in de  rubrieken en edities waar we ze vandaan haalden, door hierna op de links te klikken.


Het startbeeld, waarin de Blogman als in een scène zit van ‘Gaston & Leo(die van Joske Vermeulen aan de Trammezandlei in Schoten), werd gemaakt op de expo ‘60 jaar televisie‘ in de Sint-Pietersadij in 2014. Dit was één jaar vooraleer persblog.be bestond.

Huidige editie – EXTRA – Zot, gek of grappig

Het eindbeeld, waarin een ‘cuberdonkar‘ in de richting van de Kleine Vismarkt en het Sint-Veerleplein geduwd wordt, was origineel bedoeld als trailer om aan te aan te kondigen  dat persblog.be er de eerste week van de vorige paasvakantie er even tussenuit kneep. In diezelfde editie verscheen onze video ‘Ist eten nog nie gereed‘ die werd opgenomen in de Weba aan de Vliegtuiglaan tijdens het voorjaar. Het lied is uiteraard van Chris Van den Durpel.

Het videofragment met de man aan de draaiorgel die daarbij een lied zingt over Amsterdam, in de Karel Lodewijk Ledeganckstraat, is afkomstig uit een reportage over de rommelmarkt aan de Zwijnaardsesteenweg in 2018.

Het videofragment met de zingende man op de bakfiets in de Snoekstraat hoort bij een verslag over de rommelmarkt in de achterliggende straten van de Visserij van dit jaar.

Het videofragment van de zingende ‘Hollander Nico’ op de Oude Beestenmarkt werd dit  jaar opgenomen aan de Oude Beestenmarkt tijdens de dekenijfeesten van de Vlasmarkt-Sint-Jacobsnieuwstraat… Omdat hij zo bijzonder is, kreeg Nico nog een extra pagina op deze blog.

Bij de foto’s die werden ingelast in de video vind je o.m. een beeld uit het Patershol waar een soort fata morgana met schaapjes te zien is. Het beeld is van Tania De Mulder. De foto van de reuzenvlo die aan een touw bengelt bij de Sint-Jacobskerk werd gemaakt na afloop van de Gentse Feesten van dit jaar. De standstoelen in de kapel werden gekiekt tijdens de Patersholfeesten van dit jaar, in de Norbertijnenkapel. Het beeld van de rokende jongen is afkomstig uit de expo ‘Rook’ in het Huis van Alijn die in 2019 liep. Hoewel ouder, werd de foto van het beeld van een Afrikaan met dienblad, vorige zomer nog eens opgevoerd in een editie van onze rubriek ‘Gentse Zomer’. Het beeld werd eerder gemaakt in de kringwinkel aan het Pierkespark, Brugse Poort. Net zo goed voor wat betreft de foto van de Afrikaanse vrouw met boodschappen op het hoofd. Hij werd gemaakt aan de Kikvorsstraat in 2018, maar werd ook dit jaar nog gepubliceerd. In diezelfde editie brachten we de foto van drie mannen tijdens een vrijgezellenuitstap bij het Sint-Pietersplein. Die in het midden – de huwelijkskandidaat – draagt een kunstpenis op het hoofd.

Het beeld op de Korenmarkt van Herman Brusselmans en Michel Vandenbosch werd vorige zomer gemaakt naar aanleiding van een actie tegen het kooien van dieren. En zo zijn er nog tal van beelden die je kan terugvinden in de intussen een 170-edities tellende dubbelrubriek ‘Gentse Zomer‘ en ‘Gentse Winter‘. We startten die dubbelrubriek in 2016waarmee ook nog eens gezegd is dat niét de organisator van een zomerfestival in Oostakker – gestart in 2017 – de benaming ‘Gentse Zomer’ uitvond, wel: persblog.be. F.D.


 

Lees meer op deze blog:

GENTSE WINTER 2019-2020 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2019 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER 2018-2019 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2018 – ARTIKELOVERZICHT
STAD – ARTIKELOVERZICHT 2019
STRATEN – ARTIKELOVERZICHT 2019
VOLK – ARTIKELOVERZICHT 2019
EVENT – ARTIKELOVERZICHT 2019
OUDE GENTSE ENTREPRENEURS – ARTIKELOVERZICHT 2019

 

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook