STAD – De Franse tv kwam nog eens langs


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

STAD – 02 augustus 2024Twee jaar geleden in mei werd een televisiereportage over Gent uitgezonden op ‘France 3’. Recent was ‘TF1’ in onze stad.

TF1 – De torens van Gent

Voor de reporter van de Franse tv-zender ‘TF1’ was Gent recent een stopplaats tijdens een rondreis doorheen Vlaanderen.

Lees verder onder de video

De reportagemakers spreken over een stad met duizend verrassingen. De keuze van hun onderwerpen om de stad te typeren zijn, op zijn zachtst gezegd, ook heel verrassend. Zo hebben ze aandacht voor het buitentoilet in een vestingmuur van het Gravensteen. Ze bezoeken ook ‘Zebra.be‘ met haar ovalen ‘Cirk‘ en haar fonteinachtige ploeterbadje – dat er in de zomer voor een strandsfeer moet zorgen. Er wordt ook gefietst doorheen het ‘Klein Begijnhof’ – ook bekend als ‘Ter Hoyen’.

TF1 – Klein Begijnhof
TF1 – De ‘Crik’ met haar ploeterbadje

Voorts brengt de gids de reportagemakers op een paar vanzelfsprekende plekken, zoals: de Sint-Michielsbrug met haar prachtig zicht op de Gras- en Korenlei, de “torens van Gent”, de plekken met vele graffiti’s en murals

TF1 – Tweebruggen bij de school ‘Nieuwen Bosch’

Als een soort extra komt de bereiding en verkoop van chocolade uit de stad aan bod. En tot slot wordt de aandacht gevestigd op het conviviale van Gent, met vooral: haar uitgaansmogelijkheden. ‘Trefpunt’ wordt als voorbeeld getoond.

Hoewel de reportage een heel vluchtige benadering van Gent is,  en dus oppervlakkig is, zet ze de stad toch maar weer eens op de kaart bij onze Franse buren.
De reportage van ‘France 3’ van twee jaar geleden was veel grondiger en indringender.

Lees ook op deze blog:

France 3

STAD – “Gent was Franser dan Nancy, Nice, Strasbourg”

NCRV

STAD – 25 jaar geleden “ontdekte” de Hollandse tv Gent

 

Terug naar hoofdpagina

 

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

STAD – ARTIKELOVERZICHT 2022-2023-2024