GENTSE ZOMER 2017 – “Er ontbreekt enkel nog wat parmaham”

header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

Vorige editie↓

GENTSE ZOMER 2017 05 oktober 2017 – Het gesproken magazine, de natuur, de wandelbus, de Meibloemstraat, Mira, de stadskunstwerken, riksja, textielcontainers, politieschool, broedplek voor ondernemers… 

Gentse Zomer 2017 – In deze Einde-seizoen-editie van de  ‘Gentse Zomer’ rubriek brengen we een NIEUWIGHEID voor deze blog: het gesproken magazine. We vertellen je gewoon wat er op deze pagina staat, terwijl je de beelden bekijkt.

Onze titel luidt: “Er ontbreekt enkel nog wat parmaham”. Je hoort aan het eind van dit verhaal wel waarom. Het verhaal duurt zeven minuten en bestaat uit een selectie van de onderwerpen uit de inleiding hierboven.

Terug naar hoofdpagina

Meibloemstraat – In De Koer – het vroegere De Meibloem van de coöperatieve Vooruit – was ooit een cinema gevestigd en… die heeft de deuren heropend. De initiatiefnemers behouden dezelfde naam als toen: Cinema Rio. De Meibloem was een verzamelplek voor socialisten die gezelligheid opzochten, net zoals het gebouw van de Vooruit aan de Sint-Pietersnieuwstraat dat was.

Terug naar hoofdpagina

Meibloemstraat – De Koer
Meibloemstraat

Rozebroekenpark De herfst neemt sluipend bezit van de natuur. Onze rubriek Gentse Zomer zal weldra haar plaats ruilen voor Gentse Winter, want rubrieken als Gentse Herfst en een Gentse Lente doen  we niet. (Lees ook op deze blog: Rozebroeken – Herfst neemt bezit van zomer)

Terug naar hoofdpagina

Rozebroeken

Korenmarkt – Na alle commotie over de kunstwerken geeft de kunstenaar enige toelichting… en een lezer van de facebookgroep ‘Ge zijt van Gent als ge…‘ concludeert: “Er ontbreekt enkel nog wat parmaham rond die zuilen en ’t spel is compleet!” Hij verwijst daarmee uiteraard naar de Gandaham die kunstenaar Jan Fabre liet aanbrengen  op de zuilen van de Ugent-aula aan de Voldersstraat ter gelegenheid van Over The Edges van die andere Jan in het jaar 2000.

Of wat dacht je van de volgende parodie?

Terug naar hoofdpagina

Korenmarkt – pic twitter
Korenmarkt – Donald Verpaele

STAD – Op stap met de Wandelbus… of is het beter: Net niét op stap, dankzij de Wandelbus…? We stapten in een busje met de sympathieke Youssef achter het sturen. “Geboren en getogen in Gent” grapt hij naar Nederlandse passagiers op de achterbank. “Ik doe  dit hier in een project. In  ruil kan ik via de stad een camionrijbewijs halen”. Hij heeft er zin in. Hij stond ook in HLN.be

Terug naar hoofdpagina

Stad – Wandelbus
Wandelbus met chauffeur Youssef

Woodrow Wilsonplein –   Bij de hoek van de Oudescheldestraat en de Vlaanderenstraat is het rechter gedeelte van het Urbis-complex de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen. Wie het hoofd achterover slaat, ziet beelden hoog boven de entreepoort. Die zijn van Gentenaar Bernard VandenbergheHij is nu al tien jaar met “pensioen” – maar in de feiten actief in zijn atelier in Italië – ook  nog een beetje in Knokke – nadat hij directeur was van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst in Menen.

Terug naar hoofdpagina

Woodrow Wilsonplein – pic bernardvandenberghe

Rozebroekstraat, Sint-Amandsberg Aan de Rozebroekstraat in zagen  we bij Restaurant Alainproviest een riksja voor de deur staan. Gaan die hun eigen Deliveroo-service organiseren?

Terug naar hoofdpagina

Rozebroekstraat – restaurant Alainproviest

Parklaan – Ophaling van textiel uit containers van Ateljee ten behoeve van de KringwinkelsNiet-verkoopbare kledij wordt gebruikt om originele handtassen, kussens, gsm- en bril-etuis te maken.

Terug naar hoofdpagina

Parklaan – Kringwinkel container

BurggravenlaanPolitieagenten in opleiding oefenen in het regelen van het verkeer. Ze stonden met zijn twintig netjes geüniformeerd geïnteresseerd toe te kijken hoe een collega armen in alle windrichtingen stak, waarbij het tonen van elke nieuwe windrichting onderbroken werd door een arm hoog in de lucht. De arm der wet…

Terug naar hoofdpagina

Burggravenlaan – politieopleiding

VOLKEerder toonden we in de rubriek Gentse Winter 2016/2017 al foto’s uit Amigos (Lees op deze blog: Sterfgevallen en kiekens-zonder-kop), een serie van VTM waarin een paar beelden van Gentse straten werden getoond in de eerste aflevering. Nu ontdekten we in het personage Tina in Tytgat Chocolat op Eén, gelegenheidsactrice Mira Bryssinck uit Melle. Haar oom Marc schreef mee aan de serie als artistiek directeur van Theater STAP, dat voor het feuilleton veel acteurs leverde.

Terug naar hoofdpagina

Mira alias Tina in Tygat Chocolat op Eén
Sint-Pietersnieuwstraat – Amigos, VTM

Vlasgaardstraat, Drongensesteenweg Brugse Poort – Naast kantoren voor start-ups en freelancers, biedt Watt Factory ook ruimte aan intrapreneurs die even hun bedrijf willen ruilen voor een externe broedplaats om een innovatief project tot een goed einde te brengen. De oude fabriek in haar nieuw concept staat ook open voor events, workshops en seminars. Lisbeth Imbo gaat er bv. op 17 oktober mediatraining geven.  In september vond er de Wijkbeurs Brugse Poort plaats.

Watt Factory is gevestigd in de voormalige kantoren en magazijnen van De Munter – meer dan driekwart eeuw geleden gestart in industriële gereedschappen – en verhuisd naar Industriepark Zwijnaarde. F.D.

Terug naar hoofdpagina

Vlasgaardstraat – pic google street view
Lisbeth Imbo – pic De Persgroep

Vorige editie↓

 

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

 

Lees ook op deze blog:

GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER in 2016_2017 in ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER in 2016-2017 in ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2016 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2016 – ARTIKELOVERZICHT