GENTSE WINTER 2019-2020 – ‘Busje komt zo’

Vorige editie – 05 – Het Huis van Alain? Sjarel Pathé?
Huidige editie – 06 – ‘Busje komt zo’

GENTSE WINTER 2019-2020 05 november 2019 Klein nieuws uit Gent. Oldtimer busjes. Drone/ brandweer. Sfeer zaterdagavond. Halloween. Sfeerbeelden stad. Fietsers. Muzikanten. Brabantdam/ Krook. Gebroeders De Smetstraat in 1950s/ nu. Speekselmedaille. De Zwarte Doos. De ‘Gentse Geesten’.


Halloween in Sint-Baafsabdij – pic Tania De Mulder

Halloween, om men bij de Sint-Baafskathedraal. Op donderdagavond, pic Tania De Mulder

Garensteeg – Vrijdagmarkt

Op donderdag: Meerseniersstraat, zicht vanop Vrijdagmarkt. Zicht op de Kraanlei en voormalig café De Hel. Garensteeg, bij de Vrijdagmarkt. Bij Sint-Jacobs: barbier Pourbaix, het vroegere café ‘L’Enfant terrible’. Ook: café ‘Afsnis’ en de restanten van het vroegere café ‘L’Heure bleue’.

Sint-Pietersplein – Fietsers voor een veiliger verkeer – manifestatie

Sint-Pietersplein – Fietsers voor een veiliger verkeer… in het druilweer, op het Sint-Pietersplein op vrijdag 1 november. Frances Lefebure steekt hen een hart onder de riem.

Blognetwerk over erfgoed: ‘Gentse Geesten

persblog.be richtte samen met 5 andere Gentse blogs, die erfgoed hoog in het vaandel dragen, het blognetwerk ‘Gentse Geesten’ op.

Botermarkt – Belfort – brandweer

Zei een Gents gemeenteraadslid eerder dit jaar op Radio2 over het inzetten van drones voor de brandweer: “Een interventie kan door het inzetten van drones veel vlotter verlopen. De brandweer krijgt namelijk beelden door van de drone en kan daarop onmiddellijk ingrijpen. Stel maar, dat ze beelden binnenkrijgen van mensen die nog op een dakterras staan. De brandweerladder kan op dat moment meteen geïnstalleerd worden, waardoor mensenlevens op die manier veel sneller worden gered.” Dronebeelden: Timmerwerk en dakwerk Arne Depreitere

Speekselmedaille van de facebookgroep ‘Dat és Gent’ voor de bijdragen van persblog.be. In ’t Gents: “Spekmedoalde…” Met dank aan de beheerder van de facebookgroep: VD William.

Groentenmarkt – “Carl cuberdon”

Drukte op zaterdagnamiddag en vooravond, 2 november: Vrijdagmarkt met handelsmarkt, Groentenmarkt met “Carl cuberdon”, Kraanlei met zicht op het Grootkanonplein en Langemunt met muzikanten

Busjes van café Noorderwijk waren in Gent

Burggravenlaan en Sint-Pietersnieuwstraat. Bromden door Gent afgelopen maandag: 2 VW t1’s: eentje in ’t geel en eentje in ‘Martini’ kleuren. Facebookgroep ‘Oldtimers onze passie’Jan V.R.: “Zijn de wagens van Café Welkom in Noorderwijk”. Café Noorderwijk situeert zich in de provincie Antwerpen, meer bepaald in Herentals, en inderdaad op enkele van hun video’s op hun fb-pagina zijn die busjes in beeld: hier bv.: het geel busje op de achtergrond: het Martini-busje. Het café is blijkbaar een pool van wielersportfanaten. Een lezer bevestigde later op de dag dat hij dezelfde busjes op de autoweg E313 had gezien… terug naar huis rijden?

Brabantdam/ Krook

Brabantdam. Zicht op de bibliotheek doorheen leeg raam van pand. Over de Krook, in dit geval: de bocht aan de Schelde

Gebroeders De Smetstraat – speelplein – jaren 1950 pic Dirk Claus

Gebroeders De Smetstraat. Speelplein in de jaren 1950: achtergrond tractiestation ofte elektriciteitscentrale voor de tram. Wordt straks moskee. De nieuwe moskee in de Rabotwijk komt er op het terrein tussen de Schaliestraat, Kwakkelstraat en de Victor Frisstraat. Het terrein sluit aan bij de doodlopende steeg bij de Frisstraat, waar op de hoek de bestaande moskee ligt. Vanuit de Gebroeders De Smetstraat bekeken, ligt het terrein achter het speelpleintje ter hoogte van de Nicolaas Zannekinstraat. Op dat terrein staat het oude tractiestation dat hoogspanning omzette in elektriciteit dat geschikt is voor het tramnet. Het station dateert van de jaren 1930 en staat al ruim tien jaar leeg. De Turkse gemeenschap kocht het terrein vijf jaar geleden. – pic Dirk Claus

Sint-Baafsplein – violiste

Sint-Baafsplein – Violiste en fluitist in soortement beefeater-kostuum bij het NTG


x
Volgende editie – 07 – Nr. 07

 

Lees meer op deze blog:

GENTSE WINTER 2019-2020 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2019 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER 2018-2019 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2018 – ARTIKELOVERZICHT
STAD – ARTIKELOVERZICHT 2019
STRATEN – ARTIKELOVERZICHT 2019
VOLK – ARTIKELOVERZICHT 2019
EVENT – ARTIKELOVERZICHT 2019
OUDE GENTSE ENTREPRENEURS – ARTIKELOVERZICHT 2019

 

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook