EVENT – 20j geleden zetten Hoet & co de stad op stelten


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

EVENT/ STAD  22 mei 2020 – De openlucht tentoonstelling ‘Over the Edges’ maakte Gent 20 jaar geleden onsterfelijk in binnen- en buitenland. Niemand vergeet de hespzuilen van Jan Fabre, de borden die sneuvelden in een geluidsopname van een geënsceneerde familiale ruzie aan de Korenlei, de eenogige reus aan de Sint-Michielshelling met zijn klokkenspel bloot, het spinnenweb ter hoogte van de tramhalte tegen het Gravensteen. Dit spektakel was getekend: Jan Hoet en het SMAK.

Sint-Michielshelling – reus – cycloop – pic SMAK

De door Jan Fabre met hesp beplakte klassieke zuilen van de Ugent-Aula aan de Volderstraat blijft het sterkst hangen in het collectief geheugen. Een sterk beeld was dit. En erg controversieel. Iédereen had hierover een mening. Honderd jaar na datum zal er waarschijnlijk nog over gesproken worden in Gent en daarbuiten.

Volderstraat – Fabre – pic SMAK

Patrick De Graeve beleefde het gedenkwaardige jaar 2000 in Gent mee, in hoofdzaak, vanachter zijn toog in café Hotsy Totsy, alwaar hij het voorrecht had om gedurende vele avonden de “aanstichter” van al dit goeds als gast in huis te hebben: Jan Hoet.

Hoogstraat – Hotsy Totsy

Patrick De Graeve schreef erover op zijn blog, getiteld ‘Toen gisteren nog vandaag was’. Lees zijn verhaal in het “venster” hieronder.

WEETJE: Originele reus langs autostrade? 

Lees ook op deze blog:

De cycloop zonder broek

 

 

Jan Hoet, ook striptekenaar én stripfiguur

 

 

Decennium-wende ’70-’80: De schandalen in Gent

 

 

10 jaar geleden was Gent even stadstaat

 

 

Kleine halve eeuw geleden was Gent onleefbaar

 

 

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

 

Lees ook op deze blog:

EVENT – ARTIKELOVERZICHT 2019-2020
STAD – ARTIKELOVERZICHT 2019-2020