VOLK – Daders maken ook hun geliefden tot slachtoffer


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

De zaak Horion

VOLK  04 november 2022 –  In het algemeen, maar zeker in de zaak Horion wordt vaak vergeten dat de dader ook slachtoffers maakt bij zijn eigen geliefden. Gentenaars, en meervoudige moordenaars Freddy Horion en zijn compaan lieten België in shock in 1979. 

De feiten
“Zaterdag 23 juni 1979 wordt een van de donkerste bladzijden uit de Belgische misdaadgeschiedenis geschreven. In Sint-Amandsberg dringen twee mannen de woning binnen van een autohandelaar. Meer dan twee uur later vertrekken ze, een spoor van dood en vernieling achterlatend. Een buur doet de gruwelijke ontdekking. In het huis en in de garage worden de lichamen gevonden van Roland Steyaert, zijn vrouw Leona, zijn toekomstige schoonzoon Marc De Croock en zijn dochters Anne-Marie en Hilde. Die laatste is amper dertien. België is in shock.” Bron

Een kant die zelden belicht wordt in de media: daders maken ook hun geliefden tot slachtoffer.
De Blogman vult het verhaal in het boek en in het overzichtartikel in ‘De Week’ hieronder aan met informatie die hij dertig jaar geleden uit eerste hand heeft verzameld. Hij had toen contact met een “slachtoffer” van de genoemde daders.
Deze info is eerder op deze blog verschenen, m.n. in een editie van de rubriek Gentse Zomer in 2017.

Dorpsstraat, Zwijnaarde – Zwijnaardekerkhof: Graf van familie Steyaert. Bekijk het kerkhof van Zwijnaardekerk  (linkerfoto is van Eric Reynebeau)

Het boek werd uitgegeven bij Manteau in 2013 en werd verdeeld door de Standaard Boekhandel.

De VTM-reeks ‘De Kroongetuigen’ uit 2017 is ook als podcast te beluisteren.

Lees ook op deze blog:

VOLK – Decennium-wende ’70-’80: De schandalen in Gent

Terug naar hoofdpagina

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

VOLK – ARTIKELOVERZICHT 2022-2023-2024