STRATEN – Gluren bij de buren – Moutstraat


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

UPDATE 17 augustus 2024: de kroniek van een bouwdossier

Vier jaar geledenstonden we erbij en keken we ernaar“: de verkrotte opbrengstwoning in de Moutstraat. De oude gebouwen zijn intussen gesloopt. Bij de vergunning horen tal van voorwaarden die de Stad heeft opgelegd. Vier jaar later is Er zijn de gebouwen gesloopt en staat er maanden bouwmateriaal “te verkommeren”. Er is bij de Stad ook kritiek omdat de toekomstige
invulling niet duidelijk wordt omschreven. Dit is: studentenkamers voor ‘Upgrade Estate’.

Er is een bezwaar van een buur. Er is de uiterst gebiedende toon van het stadsbestuur om de natuur in de omgeving te sparen. Het stadsbestuur betreurt voorts een gebrekkige communicatie, zowel met buren als met haarzelf.
In afwachting van een mogelijke bouw – van studentenkamers voor ‘Upgrade Estate’ –
moest de grond onthard worden. Dit is duidelijk niet gebeurd. Zelfs de sloop is niet honderd procent volledig gebeurd. De voorwaarde werd twee jaar geleden gesteld. (20.07.2022).
Er is nu geen geel aanplakbiljet met een bouwvergunningsaanvraag. Toch was de bouwheer allicht oorspronkelijk zeker van zijn zaak, gezien op het terrein al bouwmateriaal gestockeerd staat sinds 2023. Quo Vadis?

 

STRATEN/ EVENT  29 maart 2020 – Gluren bij de buren – Moutstraat. “Blijf in u kot” volgens Maggie DB, en “fiets enkel in uw buurt” volgens Pieter DC…
Dan maar eens in de omgeving gaan gluren bij de buren, naar een verkrotte, alleenstaande, opbrengstwoning verdeeld in appartementen met – aansluitend op haar erf –  gelijkvloerse studio’s.
Verkrot, een moderne ruïne, ten prooi gevallen aan krakers… en wachtend op de afbraak allicht.

Terug naar hoofdpagina

Naar Facebook

 

Lees ook op deze blog:

STRATEN – ARTIKELOVERZICHT 2019-2020
EVENT – ARTIKELOVERZICHT 2019-2020