STAD – Communiceren met de Gentse burger blijft moeilijk


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

STAD –23 oktober 2019 De Gentse politiek heeft moeite om correct te communiceren met de burger. Zowel in het dossier van de herbestemming van de Sint-Annakerkin welke burgerinspraak opzij wordt geschoven – als in het dossier van het Duivelsteen – in welke men niet slaagt aan de burger te vertellen waarom het monument niet werd gekocht van FOD Financiën.
Recent komt daar nu bij: het dossier van de herbestemming van het Wintercircus, in welke een loopje wordt genomen met de communicatie over de werkplanning.

Lammerstraat – De Krook – Wintercircus

UPDATE Wintercircus – 19.1.2021

De gefaseerde werken aan het Wintercircus bij de Krook zijn altijd keurig afgewerkt volgens planning. En weet je hoe dit komt? Wel, de bevoegde stadsdienst past op tijd de timing bij! Aangekondigd werd dat de tweede bouwfase eind dit jaar zou klaar zijn. Daar getuigt nog een pancarte van aan de poort, kant Sint-Pietersnieuwstraat.
Inmiddels heeft men aan de kant van het Miriam Makebaplein de aangepaste deadline geafficheerd: 2022. Eind 2021 wordt ineens 2022. Als dat eind 2022 wordt, kan er tot een jaar verschil – lees vertraging. Deftig communiceren is niet altijd evident aan de Botermarkt.

UPDATE Wintercirucs – 22.10.2019

De boodschap van de Botermarkt aan de burger/ pers in het dossier van het Wintercircus is kort samengevat: “hoera alles verloopt naar plan“, terwijl je als burger met de natte vinger kan voelen dat de werken slechts moeizaam vorderen.

Als je gelijk wilt krijgen over het feit dat je à jour bent met je werkplanning, dan pas je toch gewoon een truc toe: vervang een zin die al maanden op je website de planning toelicht, door een andere… Dit is wat sogent doet tijdens een recente perscommunicatie.

sogent beheert een groot aantal percelen en gebouwen die een tweede leven krijgen

Sint-Pietersnieuwstraat – Wintercircus – voortgang werken

Die strooit zand in de ogen van de mainstream pers en de burger. Hoopt ze daarmee lastige vragen te vermijden over de voortgang van de werken, zodat kandidaat-investeerders – over welke we grote twijfel hebben of ze er zijn of zullen komen – niet nog meer worden afgeschrikt?

Pas je website aan…

sogent website: (tot voor kort)
“Op 6 juni 2017 startten de renovatiewerken. (…)”
“In een eerste fase wordt de basis gelegd voor een duurzaam en stevig bouwwerk (….). Het gaat om het grondverzet (…) en (…) de niveaus -2 en -1 onder de middenpiste. Deze eerste fase zal ongeveer een jaar in beslag nemen.”

sogent website: (nu)
“Op 6 juni 2017 startten de renovatiewerken. (…)”
“In een eerste fase werd de basis gelegd voor een duurzaam en stevig bouwwerk (…). Het gaat om het grondverzet (…) en (…) de niveaus -2 en -1 onder de middenpiste. Deze eerste fase is vlot en volgens de planning verlopen en werf afgesloten in april 2019.”

Van midden 2017 tot april 2019 is niet “ongeveer een jaar”, wel: ongeveer twee jaar. En dan zeggen dat de planning gerespecteerd wordt, is toch onzin. Maar zoals hierboven aangetoond: beter dan een moeilijke uitleg verschaffen, is dus: gewoon een zinnetje op je website vervangen.

Overigens wordt de “succesvolle” afsluiting van de eerste fase in april, nu pas medegedeeld…

De foto liegt er anders niet om. Foto gemaakt op 17 oktober 2019 – Sint-Pietersnieuwstraat – Wintercircus

Sint-Pietersnieuwstraat – Wintercircus – Foto van 17 oktober 2019

Lees ook op deze blog:

Wintercircus, garage, oldtimers, concertruimte…

 

 

Het Duivelsteen is niét van de Gentenaars! Een schande!

 

 

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

STAD – ARTIKELOVERZICHT 2019-2020-2021