OPINIE – Géén feesten, nepfeesten, betaalfeesten!


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

‘CURSIEF’  Opinie  17 juli 2021 – Hoewel ook dit jaar geen Gentse Feesten plaats vinden, valt toch één en ander te beleven wat we anders wel degelijk terug vinden in het GF-programma. Alleen, de evenementen zijn in de regel betalend. Voor die trend vreesden we vorig jaar al. Toen waarschuwden we hier voor en schreven een opiniestuk in onze eigenste persblog.be en in DeWereldMorgen.

‘Klein en betalend’, dus ‘selectief’, is de trend die helaas na COVID-19 aan de oppervlakte komt – ook voor wat de GF in de toekomst betreft, vrezen we. Met vorige edities van Miramiro, het straattheaterfestival, zagen we de bui voor het  eerst hangen: meer en meer spektakel werd betalend achter gesloten deuren getoond.
Exit ‘volks’ en ‘gratis’ feest? We vrezen er voor, want de triestige trend speelt helaas in op een nood waarover organisatoren van de pleinen allang klagen: gebrek aan geld voor een deftige programmatie. Tijdens de voorlaatste editie nog organiseerde ‘Speakers Corner’ een debat rond dit thema.

Theaterdecor La Scala, pronkstuk van de feesten

Waar valt dan iets te beleven dit jaar? Het Houtdok, het Citadelpark, de Bijlokesite, het Pierkespark, het Huis van Alijn, het gestreamde parcours van de Stroppendragers (zonder pubiek!), Trefpunt, het kasteel Claeys-Bouüaert met Pierke, het klassieke ‘Luisterplein’ op de speelplaats van het Sint-Lievenscollege … Theaters doen hun ding, zij het niet voor alles tussen hun eigen muren… En als nooit tevoren floreerden allerlei zomerbars, en allicht veel meer.

Vergeet zeker niet overal op voorhand online te reserveren en zorg dat je paypal van de partij is!

© Frank Depreitere, de Blogman

 

Lees ook op deze blog over 50 jaar Trefpunt vzw

 

 

Bekijk videos over leuke events tijdens GF 2019

 

 

Laat COVID-19 niet de verkeerde weg wijzen voor de GF

 

 

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

FICTIE – CURSIEF – ARTIKELOVERZICHT 2016 2017 2018 2019-2020-2021