Cursief – Laat COVID-19 niet de verkeerde weg wijzen voor de GF


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

‘CURSIEF’  Opinie  30 juli 2020 – Laat COVID-19 niet de verkeerde weg wijzen voor de GF. Laat de creatie van ‘Kleine  Gentse Feestjes’ – betalend en en petit comité – niet de norm worden. Het virus dat ons nu noodzaakt om zo te handelen, zou de aanzet kunnen zijn om in de toekomst op die manier het tekort aan financiële middelen van de pleinen/ dekenijen op te heffen. Deze aanpak zou de sfeer echter geheel bederven.

Laat COVID-19 niet de verkeerde weg wijzen voor de GF. Beperkte reservaties op de ‘Kleine Gentse Feestjes’… Een zure smaak.

Wat mij altijd al dik tegenviel van OdeGand is dat ze heel erg elitair waren: selectief en betalend voor het interessante gedeelte op de openbare (!) Gras- en Korenlei. Gelukkig kwam daar vorig jaar verandering in: de organisatie zette ook zwaar in op zo veel publiekstreffers dat het wel een betere versie van de GF leek!

En nu – natuurlijk omwille van COVID-19 – maken we helaas voor GF de omgekeerde beweging mee: wat heel volks en populair én op straat moest plaatsvinden, vindt tegen betaling achter gesloten deuren plaats. Dit is net zo elitair als het klassieke OdeGand van voor 2019.
We zagen eerder al dat ‘betalend’ hier en daar de kop op stak tijdens de GF – zeker bij Miramiro.

Laat COVID-19 niet de verkeerde weg wijzen in de vermeende logica dat ‘betalend’ het logisch uitvloeisel is van gebrek aan geld voor de programmering op de pleinen. Het is de oorzaak van het gebrek aan geld die men moet aanpakken: de vele consumpties uit de nachtwinkels ten nadele van de bars op de pleinen.
Men moet de GF 2021 zonder reservaties en zonder entreekaartje laten lopen!

© Frank Depreitere, de Blogman

 

Lees ook op deze blog:

Vandamme en de Blogman: ter hoogte van Caffè Rosario…

 

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

FICTIE – CURSIEF – ARTIKELOVERZICHT 2016 2017 2018 2019-2020