GENTSE WINTER 2021-2022 13 januari 2022  De dertiende editie van deze rubriek is getiteld ‘M.I.S.T.’ en beduidt ‘Mijn Internet Site Trademark’, wat nergens op slaat maar een lekker letterwoord vormt om de brug te slaan naar het volgende letterwoord: A.A.R.S. 

A.A.R.S.? We zagen er één aan de Lamoraal Van Egmontstraat… en een beetje verder
zagen we er nog één aan Kortrijksesteenweg. Beide stonden in de MIST. Maar wat betekent die A.A.R.S. nu? Het antwoord: ‘All Asbestos Removal Services‘.
Het Paul de Smet de Naeyerplein lag – net zoals de rest van Gent – in de mist op (vandaag) donderdagochtend. Lees op deze blog over de familie de Smet
Charles de Kerchovelaan – links: de vroegere Leopoldskazerne, thans bouwproject van de Provincie Oost-Vlaanderen. Mist op donderdag.

Koningin Astridlaan – zicht op Sint-Pietersstation. Mist op donderdag. Lees op deze blog over het station van Sint-Pieters in de oude tijd
Abdisstraat – hoek Groot-Brittanniëlaan – Mariakapelletje

Gebroeders Vandeveldestraat – Art-nouveaugetint enkelhuis (…) met oeil-de-boeuf en dakvenster uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel opgetrokken uit wit en blauw geglazuurde baksteen (…). Ongelijke traveeën: breed uitspringend travee met loggia met ijzeren art-nouveauleuning voor rondboogvormig drielicht. (…) Bron: Inventaris Onroerend Erfgoed

Harelbekestraat – Corneel Heymanslaan – Wandelen in de retail sector: Aldi

Lindelei – Zicht op achterkant Nederkouter: twee priëlen, één ter hoogte van de Tiebaertsteeg en een ander ter hoogte van de Zoutstraat.
Kraanlei – Het naaktbeeld stond buiten “en ze had gene kou” zo schreef An De Vos onder haar foto in facebookgroep ‘Gent by picture‘. Het beeld hoort bij de gallerij ‘Down to art gallery
en daar staan nog vaker beelden buiten. Zoals hier in januari 2019: een beeld van een naakte man die gelijk een duik in de Leie ging nemen. Tot consternatie van de argeloze voorbijganger.
Veldstraat – Van lezeres Gertjie Henderick ontvingen we deze foto uit 1990 die werd genomen tijdens de Gentse Feesten.
De Pintelaan, kant André Denysbrug over de R4 en de Ringvaart: een Morgan.
In september 2016 – aan het andere uiteinde van dezelfde laan – zagen we diezelfde auto al eens geparkeerd staan.
Deze Engelse auto’s worden handgemaakt, en dit sinds 1910, waardoor er steeds een wachtlijst is voor de kopers. Dit model stamt uit de vroege jaren ’60.

Greenockstraat – hoek Helsinkistraat, Muide – Is dit gebouw met recup-materialen gebouwd? We vonden er (voorlopig) geen informatie over.
Onze reeks over de geniale telgen van de familie Van Rysselberghe – van de hand van Beatrijs De Vos – is ook de familie in kwestie niet ontgaan. We ontvingen o.a. complimenten op onze facebookpagina van Nicole Van Rysselberghe (pic uitklikbaar)

Voortgang der bouwwerkzaamheden – Er komen extra appartementen aan de rand van Nieuw-Gent, m.n. in Berkhoutsheide, tot an de Smaragdstraat.  
Dezelfde site vorig jaar. Dit hoekje wordt gevormd tussen de Kikvorsstraat, De Pintelaan en de N60. Er wordt voor de nieuwbouw promotie gevoerd als ‘Hof van Gent‘. Bekijk op de blog meer bouwprojecten in: Gent, met haar veranderende skyline – Deel III: zuidelijk
Meulesteedsesteenweg – Tekeningen op venster. Een gitaarspelende giraf symboliseert ‘Kantoor Giraf’?!
Ledebergplein – Het zal niemand verbazen. Ook dit jaar zal de carnavalstoet in Ledeberg niet plaats vinden. Dit beeld is uit 2019. Bekijk op deze blog onze video over Karnaval uit 2019 

Beneluxplein – Op een vroege ochtend gespot tussen Henri Dunantlaan en Einde Were: iemand heeft waarempel de nacht doorgebracht onder een tentje in het parkje !?
Recollettenlei – zicht op Ketelvest en Ketelpoort – Ochtendgloren – pic Arne Depreitere

x

Lees meer op deze blog:Terug naar hoofdpagina

Naar Facebook