GENTSE WINTER 2020-2021 11 oktober 2020  Tydinghen uit Ghendtis de titel van deze derde editie van  ‘Gentse Winter 2020-2021’.  Enkele kleine nieuwsjes uit jouw geliefde stad. Een lach, een traan, een verbazing, een weet… 

Eerst rot geschrokken, daarna intriest gevoeld… Op een halve week tijd kwam ons ter ore dat drie mensen overleden zijn… Vincent Storme was de zoon van een goede kennis. Hij was rapper en blijkbaar immens populair in Nieuw Gent… Een maat maakte deze graffiti ter nagedachtenis.
Hij is al drie weken overleden, maar we kwamen het pas te weten. Onze oude buurman Niek Vermeulen was Deken van de Prinsenhoffeesten. (pic uitklikbaar)
Stichter van Travel-Architects met specialisatie buitenlandse gegidste reizen, maar ook wel soms opgemerkt als stadsgids in privé-groepen. Axel Gurdebeke, ook lezer-met-een-ferme-mening van persblog.be, is eveneens jammerlijk overleden.
Hoewel niemand uit bovenstaand gezelschap er het slachtoffer van werd, toch even dit: Maak je ‘bubbel‘ maar niet te groot, COVID-19 kent geen genade – pic Tekendagboek van Geert Clarisse
Gewad – Het voormalig café Tap & Tepel staat te verkommeren. De legendarische uitbater Hendrik Keuleer is al sinds midden 2019 gestorven. Het was een “speciale” en door zijn activisme tegen dierenleed kreeg hij het vaak aan de stok met fanatieke moslims.
Koningin Maria Hendrikaplein – NIEUW – Een “waakduif” die op je geparkeerde fiets past zodra je die achterlaat 🙂
Kasteelbier heeft een mooie collectie bierblikken gemaakt, samengesteld van foto’s van elk café in de Overpoort. Wat een collectionner’s item! Het moge een troost zijn in deze uitgaansarme tijden… (pic uitklikbaar)

De kerstman-op-verkenning verkeerdelijk onderschept als lookalike van voormalig Vlaams Kamervoorzitter – pic uit het Tekendagboek van Geert Clarisse

Much ado about nothing. Dinsdag, Sint-Michielshelling – politieautos duiken massaal op, na alarm over achtergelaten tas in de Veldstraat. Het was maar een onschuldige tas, geen bomtas.

I.v.m. de Dag tegen Armoede op 17 oktober kan je je inschrijven voor activiteiten van maandag 12 tot zaterdag 17 oktober. 
Lees ook op deze blog: Armlastig: zakkendragende daklozen
Woodrow Wilsonplein – ‘Shopping Gent Zuid’, opschrift op binnenmuur: “opent hier jouw horecazaak?” In tijden van corona, een nieuwe horecazaak? You wish!
Lezer Didier Ysebaert in facebookgroep ‘Gent by picture‘: “Het zwembad “Dossche” was de eerste Gentse zwemkom, gesticht in 1838 door de eigenaar Constant Dossche. Deze laatste, geboren in 1811 kreeg de bijnaam “Pruuke Dossche” vanwege zijn weelderige baard en haardos. Hij diende als model voor de uitbeelding van het Neptunusbeeld, dat boven de ingangspoort van de gewezen vismijn staat. Lees op deze blog over de Oude Vismijn
Na zijn dood in 1890, en tot aan de overname van de zwemkom door de stad in 1912, gaven zijn beide dochters er zwemlessen. De onoverdekte zweminrichting aan Overzet, de oudste van de stad, werd in de loop van 1962 afgebroken.”
Overzet ligt tussen Malem en het Jan Palfijnziekenhuis, bij een Leie-arm, is een zijstraat van Einde-Were, en ligt tegenover de Nieuwe Wandeling.

Lezer Michel Delabarre in facebookgroep ‘Dat és mijn Gent‘: “Kasteeltje van Maria Middelares wordt een restaurant, en niet zomaar één: ‘Vinum & Sensum‘ verhuist van Knokke naar Gent. Oorspronkelijk werd dit kasteel gebouwd door de textielbaron Hanus in 1913 (…).”

Haha, hln.be: “Sint komt enkel digitaal naar Gent, want hij is een risicopatiënt én hij woont in rode zone.”
Veel was digitaal het afgelopen jaar: de Gentse Feesten, Open Bedrijvendag, Open Monumentendag, etc etc… En ambiance dat er was!!!??? (geeuw).

Lezer en persblog.be-columnist Jo Veldeman vroeg zich in facebookgroep ‘Gisteren nog vandaag‘ af welke het langwerpige gebouw was dat naast het zogenaamde “spookhuis” lag aan de Neerschelde, voor dat daar het François Laurentplein kwam…
We zochten e.e.a. op en kwamen tot de optelsom dat het mogelijks betreft: ‘Hotel van Triest’ die eerst een prelaatshuis was, later aangeduid was als het Bisschoppelijk Paleis. Onder Napoleon: Hôtel de la Préfecture du Département de l’Escaut. Bron: Guido Deseyn, Gids voor Oud Gent.
Lees ook op deze blog: Ooit spookhuis aan Laurenplein

Bus- en tramstaking op vorige vrijdag. Hier: bushalte bij station. De uitbestede lijnen reden, de bussen met eigen personeel vaak niet of onregelmatig

Koningin Maria Hendrikaplein – Biomarkt op zondag

PrinsenhofMural

x
Lees meer op deze blog:

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook