EVENT – Gentse Feesten 2018 op zondag – “Zondag, Arnodag”


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

EVENT  16 juli 2018 – Op zondag wandelden we van de Korenmarkt naar de Vrijdagmarkt en vervolgens naar het Walter De Buckplein. Het was te vroeg voor het optreden van Arno, maar niet getreurd, we kwamen op tijd terug. Richting Baudelopark stootten we op een percussiegroep volgens het Jamaïcaanse recept. In het park werd met zorg aan stijldansen gedaan, en even verderop, met volle zwier aan Afrikaanse dans. Terug Bij-Sint-Jacobs ging een trommelgezelschap in concurrentie met een brass band.
De Vlasmarkt was nog niet aan zijn avondlijke geweld toe. Hij leek leeg en ietwat grimmig. In de Belfortstraat: opnieuw een gezelschap dat appelleert aan ieders trommelvliezen. Ditmaal de meisjes van de lesbo-fanfare, die naar jaarlijkse gewoonte zonder te pleujen de stenen uit de grond slaan.
Terug op het Walter De Buckplein, barstte – niet de hel – maar Arno los. “Godverdomme” was zijn slagzin.
Spoei-du” was dan weer de boodschap om op tijd de Vlasmarkt te ontvluchten, om aan de boorden van Portus Ganda het vuurwerk te bewonderen, dat als duizend sterren aan de hemel verscheen – een schilder waardig. Starry, starry, night… F.D.

 

Terug naar hoofdpagina

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
EVENT in 2016-2017-2018 – ARTIKELOVERZICHT