STRATEN – Ode aan de Sint-Michielshelling


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

STRATEN  07 oktober 2018 – In onze video bekeken we de Sint-Michielshelling  vanuit alle mogelijke hoeken. De aanwezigheid van deze statige brug zorgt er voor dat de mooiste kiekjes van Gent geschoten kunnen worden. Het unieke zicht op de drie torens is zeker de belangrijkste, maar ook de tegenovergestelde kijkrichting, met de Sint-Michielskerk en het Hof van Fiennes, is een parel. Voorts heb je aan de beide langszijden aan de balustrades twee unieke zichten op de Leieboorden. Aan de ene kant werp je een blik op Graslei en Korenlei met hun historische huizen met in de verte het Gravensteen – een zicht dat even uniek is als dit op de drie torens. Aan de andere kant kijk je in de richting van Het Pand, oorspronkelijk bewoond door de Dominicanen ofte Predikheren .

We putten uit onze fototheek om de video samen te stellen. Daar vonden we ook nog de beelden van Spaanse ruiters, gemaakt tijdens de opname van de film ‘Emperor’ in 2015. De beelden brengen een extra, historische, dimensie aan de video. F.D.

 

Lees in het Archief van deze blog, inclusief video van de filmopnames van Emperor: De Spanjolen van de Sint-Michielshelling

In de richting van de torens van Gent
In de richting van het Hof van Fiennes en de Sint-Michielskerk
In de richting van de Graslei en de Korenlei
In de richting van de Prediherenlei en Het Pand

Terug naar hoofdpagina

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

STRATEN in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
STRATEN in 2016-2017-2018 – ARTIKELOVERZICHT