GENTSE ZOMER 2017 – Exit Gentse Feesten

header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

Vorige editie↓

GENTSE ZOMER 2017/ EVENT – Gentse Feesten – 25 juli 2017 –  Laat deze beker aan mij voorbijgaan” zei Jezus tijdens zijn laatste natje en droogje. In de Sint-Jacobskerk genoten ze nog van een laatste natje in het kerkcafé. Ze vonden dat “die beker niet aan hen voorbij mocht gaan”. Helaas, de feesten zijn nu voorbij.

Bij-Sint-Jacobs – Bezoekers van de Sint-Jacobskerk gaan aan tafel, echter niet om het laatste avondmaal te nuttigen, slechts om een beker leeg te drinken… “Heer, laat deze beker niet aan mij voorbij gaan”.

Terug naar hoofdpagina

◊◊◊
KorenmarktPrima Nocta vulde een avondlijke sessie op het podium. De band heeft qua aanblik een hoog Keltisch gehalte, zij het dat hun muziek Schots klinkt omwille van de overvloedige doedelzakkerij

Terug naar hoofdpagina

GoudenleeuwpleinHell’s Angel uit Estonia  –  zijnde Estland  –  aan de ribben-dis. Is het gepast om bij deze foto een Engelse spreuk aan te passen, tot: an eye rib for an eye rib?

Terug naar hoofdpagina

◊◊◊
Korenmarkt – Jeugdigen “smijten een beentje” break dance. “It’s a break a leg” zouden de Engelsen zeggen, wat zoveel betekent als: “We hebben ons een (been-) breuk gelachen.”

Terug naar hoofdpagina

Sint-BaafspleinOp vrijdag stond Koen Crucke op het podium. Het meest opgemerkt waren zijn liedjes over eten –  Chinees voedsel en Gentse Waterzooi – die hij in uitmuntende toonaarden en toonhoogtes bracht. ‘Koen goes gastronomic‘? 

Terug naar hoofdpagina

◊◊◊
Rembert Dodoensdreef – tussen Steendam en Baudelopark , in Stadsbrouwerij Gruut, staan stier en koe boven de melkerij. Het inspireerde ons tot aangepaste reclameslogans: “Mijn thuis is waar mijn stalleke staat!” “Runderen weten waarom!”

Terug naar hoofdpagina

Klein Turkije – Een enthousiaste feestvierder kon zich niet beheersen toen de Stoet van de Stroppendragers voorbij kwam. Hij voelde zich geroepen om mee in het gelid te stappen van: Stropkes, beulen, soldaten en edellieden uit vervlogen tijden. Zij het met een zichtbaar gevoel voor historisch drama, en met een anachronistische zonnebril op de neus en een blik Carapils in de hand. (Lees ook op deze blog: Stropkes slachtoffer van sabelslijpers en pilaarbijters)

Terug naar hoofdpagina

◊◊◊
Maria-HendrikapleinRommelmarkt op dinsdag

Terug naar hoofdpagina

Vlasmarkt – Op vrijdag
◊◊◊
Vlasmarkt – Getooid in diverse inheemse en exotische soorten, poseerden menier en madam Groensels & Fruit op de Vlasmarkt. Zou dit een stunt zijn van Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw (VLAM)?

Terug naar hoofdpagina

Vorige editie↓

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

 

Lees ook op deze blog:

STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
EVENT in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER in 2016_2017 in ARTIKELOVERZICHT
GENTSE WINTER in 2016-2017 in ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2016 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2016 – ARTIKELOVERZICHT