EVENT – Patersholfeesten & Oudburg Feest 2019

header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

EVENT12 augustus 2019De feestvierders op de Patersholfeesten & Oudburg Feest heersten het afgelopen weekend over Gent. Beleef het hier alsof je zelf tussen het feestvierende volk stond, ’s avonds en ’s nachts.

Kraanlei – Haas met spiegel op de rug

Bekijk de vreemde snuiter, verkleed in een haas op de Kraanlei. Hij had een spiegel op de rug gebonden waarin hij voorbijgangers zichzelf liet zien. Als wilde hij zeggen: “voor je over mij een oordeel velt: kijk eerst maar naar jezelf.”

Kaatsspelplein

Beleef mee hoe vrolijk het er aan toe ging op het Kaatsspelplein. Er werd gedanst en uit volle borst mee gezongen met het orkest. Van de vooravond tot in de kleine uurtjes.

Oudburg

Stel vast hoe Oudburg ’s avonds onder de voet gelopen werd door kijklustigen. Zij het een ietsje pietsje minder dan vorig jaar. Toen was het koppen lopen in de overtreffende trap.

Voel je helemaal thuis in het “hol” van het Patershol in het holst van de nacht. Beleef de smalle donkere straatjes alsof je er zelf liep: de Plotersgracht, de Corduwaniersstraat, de Vrouwebroersstraat…

Wentel je in het sfeertje bij en in de Norbertijenkapel in de luwte van het terras bij het ‘Pratershol’, een seniorentrefplaats. F.D.

 

Lees ook op deze blog:

Het Patershol – Straks de feesten, maar de historie?

 

 

De grensstraten van Het Patershol

 

 

Patersholfeesten in 2018

 

 

Patersholfeesten 2022

 

 

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

EVENT – ARTIKELOVERZICHT 2019