VOLK – RIP ‘Dille’


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

VOLK – 06 oktober 2023Een Gents icoon, René de Schepper, alias ‘Dille’ is overleden. Iedereen zal haar wel eens in de stad gezien hebben, al of niet met een groep om te gidsen. Ze ging al jaren door het leven als travestiet. We brachten enkele beelden van haar samen.

In ons filmpje zie je haar schitterende entree op het ‘Bal 1900’ in juli 2018.
In september van datzelfde jaar zie je haar tijdens een toevallige ontmoeting met ons hondje… in de Gildestraat, tijdens de Dekenijfeesten van de Sint-Jacobsnieuwstraat/ Oude Beestenmarkt.

Graslei, 2015 – Stadsgids ‘Dille’

Botermarkt – Emile Braunplein – Gezeten op een bankje bij de Lakenhalle en onder het Belfort, was stadsgids “Dille” schijnbaar aan het picknicken geslagen. (Foto april 2023)
Botermarkt – De befaamde stadsgids ‘Dille’ op het terras van het restaurant Sint-Jorishof/ Cour Saint-Georges (Foto 2019)

René De Schepper is op 72-jarige leeftijd gestorven nadat hij onwel was geworden in zijn auto.
“Over een periode van meer dan vijftig jaar wist Dille een onuitwisbare indruk achter te laten. Hij groeide uit tot de onbetwiste ‘moeder’ van de travestie in Vlaanderen, en zijn faam reikte ver voorbij de grenzen van Gent.”
“De laatste jaren was Dille vooral bekend als de geliefde stadsgids, die elke week de straten van Gent doorkruiste als het charmante kroakemandelswijveke.”
Dixit ‘In Memoriam’ 

Terug naar hoofdpagina

 

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

VOLK – ARTIKELOVERZICHT 2022-2023-2024