VOLK – Uit de kast met Carine


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

VOLK 17 maart 2016 – Je ziet haar over de schouder kijken van Kamervoorzitter Siegfried Bracke. Ze is diep-ernstig bezig achteraan op het plateau, terwijl hij klungelig aan het debatteren is. Ze houdt hem in de gaten als een kloek haar kuiken, deelt duidelijk in stilte de lakens uit. Ze is ook diegene die – via gefluister in Siegfried’s oor – het Kamergezelschap waarschuwt voor de komst van Linda De Win, reporter van ‘Villa Politica’ op Eén, voor wie iedereen het in de broek doet.

Het is actrice Carine Stevens, voor de gelegenheid in de rol van secretaresse van de Kamervoorzitter in het satireprogramma van VTM: ‘Tegen de Sterren op’. frank.persblog ontmoette haar in kunstencentrum ‘Vooruit’.

Carine Stevens in 'Door dik en dun' - pic nieuwsblad.be
Carine in ‘Door dik en dun’ – pic nieuwsblad.be
Carine in 'Onvergetelijk' - pic nieuwsblad.be
Carine in ‘Onvergetelijk’   – pic nieuwsblad.be

 

Carine Stevens, 'De Kast'
Carine Stevens, ‘De Kast’

Carine op Facebook

Carine Stevens met haar affiche 'De Kast'
Carine Stevens met haar affiche ‘De Kast’

Ze is niet alleen op tv te zien, ze figureert ook in films – ze maakte bv. deel uit van de cast van ‘Belgica’ en van ‘De helaasheid der dingen’ van Felix van Groeningen – maar bovenal is ze een theateractrice.

De fake Siegfried Bracke met Carine
De fake Siegfried Bracke met Carine

Ze is er trots op dat ze een paar jaar geleden mee met Els De Schepper op het podium mocht in de meermaals uitverkochte Antwerpse ‘Lotto Arena’ om haar ‘Feest – 20 jaar onnozel doen’ te vieren.

Terug naar hoofdpagina

Vorige maand was ze nog in schouwburg NTGent, met het Vlaams-Nederlands auteurscollectief ‘Wunderbaum’ in het stuk ‘We doen het zelf wel’. Het is theater over maatschappelijke thematieken, in het bijzonder: hoe groot willen we onze overheid? Over zelfredzaamheid eigenlijk.

Zélf is Carine Stevens al jaren héél zelfredzaam. Naast de vele rollen in andermans producties, heeft ze ook die van haar eigen. Haar ‘onewomanshows in 2013 en 2014 heten ‘Door dik en dun’ en ‘Onvergetelijk’ – voorstellingen die ze tijdens de Gentse Feesten bracht. En het gaat ergens over! In het laatste geval over Alzheimer. In het door pianiste Ann Lemaître’s begeleide ‘Door dik en dun’ gaat het over haar eigen strijd met haar lijf. Hoe ze ondanks negatieve ervaringen te wijten aan haar zwaarlijvigheid, toch haar ambitie waarmaakte om actrice te worden.

In april brengt ze een nieuwe show.  In ‘De Kast’ kaart ze de problematiek van de transgender aan. En zoals ze dit steeds doet in haar eigen producties, wordt de ernst van het onderwerp flink gesausd met humor en absurditeit, wat het geheel hilarisch maakt. Een blik op haar affiche zegt genoeg. F.D.

Naar Facebook

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

 

Lees ook op deze blog:

STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
VOLK in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT