ENTREPRENEUR – ICT-potgrond uit Lochristi


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

ENTREPRENEUR06 maart 2016 – Hij werd geboren op een morzel grond die barst van het ICT-ondernemerstalent.
In Lochristi, voorheen enkel bekend voor zijn bloemisten, liggen de roots van bedrijfjes die uitgroeiden tot heuse KMO’s in ICT, zoals bv. ‘Hostbasket’ – dat acht jaar geleden werd  verkocht aan Telenet – en ‘Combell’ – dat thans vanuit Oostakker op eigen kracht als een boom tot in de hemel groeit. Ook nog geboren in Lochristi: eerst ‘Optiseo’ daarna ‘SmartFlash’ – thans actief vanuit Lokeren – dat zeer onlangs nog het tv-journaal haalde…  En er zijn er nog. Goeie ICT-potgrond heb je daar in Lochristi!

Terug naar hoofdpagina

Steven van 'All-in-One Systems'
‘All-in-One Systems’ Sint-Kwintensberg

Steven refereert graag naar de succesvolle ondernemers uit zijn gemeente, en barst zelf van de ambitie. Steven is op zijn achttiende begonnen in de business. persblog.be – toen nog ‘Communication Results Group‘ met bureau aan de Kortrijksesteenweg, was een van  zijn eerste klanten. We herinneren het ons beiden nog goed. Het was 2003. Om de zaak financieel uit de steigers te krijgen, ging hij toen ’s avonds nog bijklussen in  ‘Video Palace’ bij de Kinepolis aan Ter Platen.

Steven leidt vandaag de  bloeiende computerzaak ‘All in One Systems‘ aan de Sint-Kwintensberg. Aan de etalage van zijn winkel kun je het niet zien. Op het eerste zicht heeft hij zich  helemaal toegelegd op retail, maar schijn bedriegt.
Een belangrijk deel van zijn  omzet, zoniet een derde, komt voort uit projecten in de bedrijfswereld. En die bevinden zich niet noodzakelijk naast de deur. Steven verwijst naar een groot project dat thans  loopt  bij de hotelketen ‘Van der Valk’ in Bergen/Mons en één in  Nijvel/Nivelles, waar hij en zijn team alle informatica-gerelateerde uitdagingen aanpakt.

Een ander derde van zijn verkoopcijfer haalt hij uit dienstverlening bij gemeentelijke overheden, zoals bv. die van Heusden-Destelbergen. Maar ook scholen  in   Oost-Vlaanderen en universitaire  vakgroepen van UGent zijn klant bij zijn bedrijf.

Retail
Retail

Ook in de retail ging het hard. De jongste jaren nam de ondernemer tal van handelsactiviteiten van concurrenten over. Heel recent waren dat de activiteiten van het Gentse ‘Computer Dokter’. Deze overname is de jongste van een hele rij. Eerder nam hij over: ‘Descom’ uit Zwijnaarde, ‘JaHa’ uit Ledeberg, ‘PC Health’ uit Destelbergen en ‘Jet Systems’ uit Lochristi.

Naar Facebook

 

 

Steven van 'All-in-One Systems'
Steven van ‘All-in-One Systems’

Of hij in zijn retailbusiness niet te lijden heeft onder de concurrentie van cash & carry zaken als ‘Selexion’ of ‘Media Markt’?
Hij antwoordt met de glimlach: “Wie na aankoop van zijn computer met problemen worstelt of gewoon extra vragen heeft, zal wat graag bij ons komen… om te genieten van onze snelle persoonlijke service. En omdat we zelf een erezaak maken van scherpe prijzen, is er geen reden om elders te kopen”.
Voorts heeft Steven flink geïnvesteerd in een aanzienlijke stock met een grote variëteit aan producten. “De huidige consument wil uit een ruim aanbod kiezen, en indien mogelijk, het product meteen mee naar huis nemen. Daarom investeren we al jaren in een magazijn. Ik durf te zeggen dat we van alle van onze “conculega’s” in Oost- en West-Vlaanderen de grootste voorraad in huis hebben.”

Steven vertelt voorts hoe het business model in de sector veranderde na het uiteenspatten van de ICT-bubble begin de jaren 2000. De rol van de grootdistributeurs is sindsdien geminimaliseerd. Dit is mede te verklaren door het feit dat de productvernieuwingen bij de fabrikanten elkaar razend snel opvolgen en omdat de retailzaken kortere aanleveringlijnen willen in het voordeel van de consument – die overigens met veel meer kennis van zaken spreekt dan pakweg tien jaar geleden.

Sint-Kwintensberg
Sint-Kwintensberg

De ligging van zijn winkel zorgt ervoor dat ook heel wat studenten computers bij hem aankopen of er met hun computerproblemen komen aankloppen. Maar de toekomst van zijn bedrijf ligt toch in de verdere ontwikkeling van de dienstverlening bij KMO’s.

“Ik ben klaar voor een volgende stap” zegt Steven bij het afscheid. “Je hoort spoedig weer van mij.” Het is duidelijk dat hij zeer binnenkort met zijn business nog een versnelling hoger zal schakelen. F.D.

UPDATE De winkel verhuisde intussen naar Eke, aan de Tulpenstraat 15

Web All-in-One Systems

 

aios.beb2b
b2b

 

Wie het heeft over Gentse ondernemers in ICT, kan natuurlijk niet zonder het verhaal van het legendarische ‘Netlog.be te vermelden, ontwikkelaar van ‘Facebox’, de voorloper van Facebook. De Gentse oprichters investeerden eind 2013 in ‘NewsMonkey


Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

 

Lees ook op deze blog:

persblog.be extra – Gentse Entrepreneur