GENTSE WINTER 2020-2021 28 september 2020  Het is weer voorbij die mooie zomerwas de laatste in de reeks van de rubriek ‘Gentse Zomer 2020’. Thans vatten we aan met ‘Gentse Winter 2020-2021’. Editie 01 is getiteld: “Amaai mijne frak“.

Bij Sint-Jacobs – nieuw eetcafé. Vergelijk deze recente foto met die uit juli 2015 toen het daar nog café L’Enfant Terrible was
Voorheen stond er café L’Enfant Terrible. De foto is van 2015. Het gebouw heeft lang leeggestaan.

Wijze raad in de Wijzemanstraat
Koningin Fabiolalaan – esplanade bij gebouwen VDAB en MG-gebouw
Haspelstraat ofte Pierkespark, Brugse Poort – ‘BomFestival‘ bij De Vieze Gasten op zaterdag en zondag, met o.a. De Propere Fanfare en haar 70-muzikanten op zaterdag.
Op zondag was er ‘Fixatief’ met fototentoonstellingen n.a.v. haar 15e verjaardag.
Restaurant en afhaaladres Paulette is gestopt… In augustus 2018 zagen we haar voor het eerst, in de Goudstraat aan de kant van de Ottogracht.
Bij de Antwerpsesteenweg. Achterstraat, Sint-Amandsberg – De verkeersborden m.b.t. de ‘speelstraat‘ worden opgeborgen. Einde seizoen!
Bij de Zwijnaardsesteenweg. Deze doodlopende straat heet het hele jaar door: Speelmanstraat!

Vrijdagmarkt – nieuw café ‘Veneris’ i.p.v. winkel tekengerei ‘De Gouden Pluim’
Tekengerei-winkel ‘De Gouden Pluim‘. Uitverkoop in augustus 2018

Langemunt – vreemdsoortige opschriften op de etalage van een nog te openen winkel. Of is hij net dichtgegaan?

Antwerpsesteenweg – Sint-Amandsberg – VW t3 camper buiten de LEZ-zone. Bekijk op deze blog: onze video over de oldtimers VW in Gentse straten
Kievitstraat – 2PK van Citroën. Bekijk op deze blog onze video over oldtimers Citroën in Gentse straten

Koningin Maria Hendrikaplein – Bij het station tegen het gebouw van de VDAB: ‘van Eyck 2020‘. Het is niet wat we er ons van hadden voorgesteld voor COVID-19. We hadden wat enactment op straat willen zien.

Over ons artikel ‘De melkboer kwam in een elektrisch wagentje‘ meldde lezer Johan Rutgeerts: “Aanvankelijk reden er zo een paar karretjes rond van de melkerij Embo. Raph heeft er eentje over gekocht toen de formule van thuislevering geen succes meer was. De grootwarenhuizen weet je wel…” – pic debeeldcapsule.be melkboer

Zwijnaardsesteenweg – Eens was het een optiekzaak….

Eens een optiekzaak, nu hans anders 🙂

Bij ons artikel ‘Patershol, culinaire hartstilstand‘ plaatste lezeres en collega Jacqueline Dumortier de volgende kanttekening: “Heb daar deze week ook gelopen…. in dat poortje is mijn vader geboren, dat restaurant daar heb ik jaren geleden goed gekend, heel lekker gegeten, er liep toen veel volk door deze straatjes, nu was het leeg, op een paar studenten na….. intriest voor de mensen die moeten leven van horeca en toerisme, intriest voor de culturele sector waar heel veel mensen met de handen in het haar zitten, eigenlijk intriest voor iedereen omdat we onze spontaniteit, onze feeling, onze creativiteit aan banden zien gelegd worden ….”

x
Lees meer op deze blog:

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook