EVENT – Winterfeesten 2022


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

UPDATE‘Winterfeesten’ van 7 tot en met 31 december 2023: Sint-Baafsplein, Korenmarkt, Botermarkt en Klein Turkije. Vergeet niet: het kerstdorp in Sint-Baafskathedraal

EVENT 11 december 2022De Winterfeesten… Ze trékken volk!

Gisteren, zaterdag, baanden we ons in de namiddag een weg doorheen de menigte op het Sint-Baafsplein. Er was heel wat volk!
Niet alleen om te genieten van het moois in de chalets of van de glühwein, maar ook in de kathedraal was het opletten dat je niet over iemand’s voeten viel. Naar goede gewoonte gingen we eerst kijken in de Sint-Baafskathedraal naar het diorama. Deze kerststal is feitelijk een miniatuur kerstdorp – het dorp Bethlehem –  dat zich over een kleine tien meter uitstrekt.

“Al voor de zesde keer werd het diorama gemaakt door Christelle De Ruyck. Elk jaar voegt ze nieuwe beeldjes aan het tafereel toe. Het volledig kerstverhaal wordt uitgebeeld in zestien taferelen” zo lezen we in Het Nieuwsblad.

Lees verder onder de video

We beleven de eerste volledige Winterfeesteneditie sinds corona. Vorig jaar bv. kenden we maar een small versie.
Dit jaar vinden we op het Sint-Baafsplein, Emile Braunplein, Klein Turkije en de Korenmarkt pretty much wat we gewoon waren tot en met het jaar 2019.
Eén belangrijk verschil is, dat dit jaar de ijspiste vervangen werd door een rolschaatsbaan. Dit was even wennen… maar het went.
De energieprijzen weet je wel…

Bekijk ook op deze blog: 

EVENT – Kerstperiode 2023

EVENT – Winterfeesten 2019 – Impressies

EVENT – Winterfeesten; Sint-Veerleplein, Korenmarkt, Stadshal

EVENT – De Winterfeesten. Nu nog even de vorige Kerstmarkten

Terug naar hoofdpagina

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

EVENT – ARTIKELOVERZICHT 2022-2023-2024