EVENT – Kerstmarkt in de Kuip


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

Fotoplaatjes
Gent, Kerstmarkt in de Kuip 2016
Klik op de rechterkant van elk plaatje om het volgende te zien

Korenmarkt - reuzenrad
Korenmarkt – reuzenrad

EVENT 12 december 2016 – Bij de opening van de Kerstmarkt was een waterzon van de partij. Op zaterdag nam de zon congé achter het wolkendek. Op zondag ruimden de wolken plaats voor een betere versie van de winterzon. Voorafgaand leverde dit een heldere nacht op, zodat de Wijzen uit het Oosten (van Oost-Vlaanderen?) al menig sterre zagen stille staan… De Kerstmarkt loopt tot 8 janauri.

Sint-Baafsplein - kerstboommolen
Sint-Baafsplein – kerstboommolen

Op het Sint-Baafsplein laat de Kerstboommolen de kerstballen zwierig rondjes draaien. De reuzenballen zijn kinderstoeltjes.

Onder en bij de Stadshal liggen de grote en de kleine ijspiste te glimmen. Ernaast, in een mega-tent, lonkt een Stube die in een Oostenrijks skigebied niet zou misstaan.

Op de Korenmarkt maalt het reuzenrad met haar zitjes, voor wie graag de kerstsfeer eens vanuit de hoogte wil bekijken. Het stadsmagazine kent het hoogste punt van het rad: 55 m.

Korenmarkt
Korenmarkt

Alle pleinen, én de straat Klein Turkije, hebben hun Hütte. Het koopwaaraanbod verschilt in vormen en kleuren, maar betreft in hoofdzaak: straatvoedsel – of noem het modieus finger food, winterkledingattributen zoals mutsen, en veel snuisterijen die zich gemakkelijk laten verpakken, zodat ze, met een strik er omheen, een plaatsje kunnen bezetten onder de kerstboom thuis.

Sint-Veerleplein - Duitse Toren
Sint-Veerleplein – Duitse Toren

De Kerstmarkt strekt zich dit jaar verder uit over de Groentenmarkt naar het Sint-Veerleplein. De blikvanger op het Sint-Veerleplein, is… een blikken wigwam met open toonbank, waar – naast spirituele dranken – Vlaamse Schlagers de kalanten dienen op te warmen. Het verband tussen ‘Kerst’ en ‘wigwam’ is een raadsel. Officieel heet dat ding ‘een Duitse toren’, wat vreemd klinkt. Na Kerstdag wordt het plein omgetoverd in een foodtruck markt.

Stadshal - ijspiste
Stadshal – ijspiste

Voor wie het gebeuren bij voorkeur ’s avonds wil beleven, heeft de stad gedacht aan een ‘lichtplanwandeling’. F.D.

Terug naar hoofdpagina

Lees ook op deze blog:

EVENT – Roue de Paris op de Korenmarkt

Lees ook op deze blog:

STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
EVENT in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT