EVENT – De Arsenaalsite: rijk aan beeld uit de subcultuur


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

EVENT 12 september 2022De Werkhuizen van de N.M.B.S. – beter bekend als de ‘Arsenaalsite‘ – die al een aantal jaren leeg staat, is ontzettend rijk aan muurschilderingen: een gevolg van de activiteit van al of niet creatieve “krakers”. – door Francine Vernack

Meestal beperken we het aantal beelden per reportagevideo, opdat het geheel niet te lang wordt, maar hier stelden we geen perk aan de overvloed, omdat de muurschilderingen stuk voor stuk uniek zijn en de rijkdom van de vervallen site geworden zijn.

De grote lege ruimtes die decennia lang dienden om treinstellen tijdelijk te herbergen voor reparatie of onderhoud moeten straks een andere functie krijgen.

Mochten wij een vinger in de pap te brokken hebben, zouden we alleszins de muurschilderingen een prominente plaats laten in wat ook de bestemming van de Arsenaalsite mag worden. Het zal allicht een mix worden van woon- werk- en cultuuromgeving.
In afwachting worden tijdelijke invullingen bedacht.

In de tweede helft van vorig jaar raakte bekend wie de nieuwe eigenaars zijn: de West-Vlaamse projectontwikkelaar Danneels, de gespecialiseerde bouw- en vastgoedgroep Group Monument, samen met de investeringsmaatschappij Quva van Pascal Vanhalst, die voorheen partner was in de TVH-groep.

Op ‘Open Monumentendag’, vorige zondag, kon je de Arsenaalsite bezoeken aan de hand van een geleide wandeling.

Bekijk ook op deze blog:

EVENT/ OLDTIMERS – Roestig, soms geblutst en versleten

STAD – Expo Wintercircus – Wat moet je weten?

Terug naar hoofdpagina

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

EVENT – ARTIKELOVERZICHT 2022-2023-2024