EVENT – 1-mei-optocht 2018 Gent in video


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

EVENT  01 mei 2018 – Gewestelijk Secretaris van het ABVV Katrien Neyt was weer strijdvaardig dat het een aard had. Ze noemt een kat een kat. Deliveroo moest het ontgelden, omdat deze organisatie jongeren uitbuit. Maar ook de Provincie gouverneur kreeg er publiekelijk van langs omdat zijn pensioen schandalig hoog zou zijn, terwijl er oudjes zitten te verkommeren omdat ze de zorg niet kunnen betalen.

Vlaams parlementslid Freya Van den Bossche spon het verhaal over de zorg – verkiezingspunt bij uitstek bij de sp.a – verder uit. Ze las tevens een ‘open brief’ van haarzelve voor aan de premier. Ze zei niet dat die zijn smoeltje niet mee had, maar wel verweet ze hem en de voltallige regering van ‘asociaal gedrag’ en ‘onkunde’ of ‘onwil’ als het gaat over de Kaaimantaks.

Katrien Neyt
Freya Van den Bossche

Er was niet zo erg veel jong volk op de been. Zoals bekend zijn die niet erg socialistisch-minded noch vakbond-minded. Edoch, laat het zijn dat een goede werknemersorganisatie een van de weinige verweermiddelen is tegen de willekeur van de internationale werkgevers, die ook slechte belastingbetalers zijn. De partij is nodig.

De optocht liep van de Sint-Pietersnieuwstraat, over ’t Zuid en de Vlaanderenstraat, en maakte dan een verrassende bocht naar de Brabantdam, de Kouter, de Zonnestraat, de Predikherenlei… om vervolgens via de Korenmarkt doorheen de Langemunt op de Vrijdagmarkt te arriveren.

Er was minder nevenspektakel dan de twee voorgaande jaren. En hoewel de Vrijdagmarkt aardig vol liep, genoot de start aan ’t Zuid niet de grotere belangstelling die er vorig jaar wel was. F.D.

Beetje zelfspot is grappig…
De Gentse SPa-coryfeeën
En de boer… die ploegde voort

Lees ook op deze blog: Gisteren in Gent: 1 mei-optocht 2019,  De 1 mei-optocht (2017), een leven later en Gent, 1 mei 2016: van Vooruit naar Bond Moyson

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
EVENT in 2016-2017-2018 – ARTIKELOVERZICHT