Cursief – Blaarmeersen anno 2022: volledig “verChineesd”


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

Op dinsdagmiddag. Geen strandgangers, wél geüniformeerden

x


‘CURSIEF’  27 juli 2022 Er zijn érge dingen gebeurd op de Blaarmeersen (en er wordt gevreesd dat de malversties nog niet afgelopen zijn.) Dit is algemeen bekend en algemeen erkend. De feiten die gepleegd zijn, zijn zéér betreurenswaardig.

Als strandganger gisterenmiddag – er was haast geen kat met uitzondering van een handvol padvindertjes – voel je dit heel erg aan, en al zeker de reactie van de domeineigenaar en van de Stad die er is gekomen, na een opeenstapeling van malversaties met jongeren afkomstig uit de hoofdstad.

Op de weg van de parking naar een “gat” in het omheinde domein zie je her en der uit de kluiten gewassen palen voorzien van camera’s.
Bij het binnenstappen – doorheen het “gat” moet je je eID in een machine stoppen, je krijgt een festivalbandje om de pols.
(Bezoekers die niet uit Gent komen, moeten voortaan ten laatste een dag op voorhand reserveren.) (Gentenaars komen er gratis in, anderen moeten betalen*) (Wat met de privacy van je eID-gekoppelde gegevens?)
Je hondje – hoe klein ook – mag niet meer mee op het domein, tenzij je je bezoek beperkt tot de cafetaria.
Bij het betreden van het strand staat over de grote plas duidelijk zichtbaar een combi, in je buurt circuleren security’s in zwart uniform.
We zagen ze vorig jaar al, met honden.
In minstens één wachttoren zit een bewaker die het domein overschouwt, zoals … tja

Je zit aan het kleine plasje, en ineens heb je door dat je van alle kanten bekeken wordt: op het brugje staan twee zwartgeklede security’s, vanuit de toren wordt je gezien, en wie weet door hoeveel camera’s.

Dit is “mijn” Blaarmeersen niet meer. De sfeer is er volledig “verChineesd”. Jammer dat we in zo’n maatschappij zijn beland.

Dit waren de Blaarmeersen voor mij: Het leven zoals het is aan de Blaarmeersen

© De Blogman

*Hadden we sinds de betaalkwestie in het Gravensteen niet geleerd dat “gratis enkel voor Gentenaars” tegen de Europese regels is? Dus, hoe lang duurt het nog alvorens iedereen zal mogen betalen? 

 

 

Lees ook op deze blog:

VERHALEN – Het leven zoals het is, aan de Blaarmeersen

 

Terug naar hoofdpagina

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

CURSIEF – ARTIKELOVERZICHT 2016-2017-2018-2019-2020-2021-2022