VOLK – Herman Brusselmans legt ziel bloot


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

VOLK – 29 april 2018 – Bij de psychiater op de sofa. Boekenauteur en tv-figuur Herman Brusselmans vertelt publiekelijk over zijn vroegere alcoholverslaving, over zijn huidige jaloersheid ten aanzien van zijn jonge partner, zijn vlagen van verbale agressie en over voor het eerst inkopen doen op je zestigste. Hij verklapt ook welke impact sommige vrouwen op zijn leven hebben. “Maar eigenlijk ben ik een open boek” zegt hij. Hij heeft alles wel ooit her en der in een tijdschrift al eens verduidelijkt. Maar nu krijg je alles op een rij.

Opgelet: de advertentie voor ‘games’ gaat na een aantal seconden vanzelf weg, waarna het interview begint 

Glenn Helberg
Herman Brusselmans

Samen met psychiater Glenn Helberg zoekt deze geadopteerde Gentenaar, met vaste stek in Oudburg, naar de diepere oorzaken van zijn gedrag.

De schrijver groeide op in het ruwe milieu van de veehandel waar gevloek en getier de norm is. Naar eigen zeggen was zijn eerste woordje ‘klootzak’. Herman Brusselmans vertelt honderduit over zijn angsten. Vanuit dit gegeven wordt verklaard waar hij de drive als boekenauteur vandaan haalt en waarom hij scheldproza pleegt in magazine columns.

Brusselmans doet zijn verhaal in de tv-serie ‘The Therapist’ op tv-zender Viceland, van het internetmagazine Vice, dat wordt uitgezonden via Telenet kanaal 21, Proximus kanaal 104 en Orange TV 17.

Over zijn vroegere verslaving liet hij ooit optekenen dat een alcoholprobleem zich voor doet als er geen alcohol meer in de koelkast is. En over zijn rookverslaving zei hij: ik zou het iedereen aanraden… F.D.

Bron: Viceland over Brusselmans

Lees ook op deze blog: VERHALEN – Hoe zou het nog met Herwig Braeckevelt zijn?

 Naar Facebook

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
VOLK in 2016-2017-2018 – ARTIKELOVERZICHT