GENTSE WINTER 2020-2021 05 oktober 2020  Er zat een heel klein vogeltje…is de titel van deze tweede editie van  ‘Gentse Winter 2020-2021’. En dat vogeltje zat in het ‘GUM’. Ahum? Het GUM: Gents Universteitsmuseum, het nieuwe wetenschappelijke museum!

De ‘Dag van de Leerkracht’
…werd luister bijgezet door middel van de pianomobiel van Quatre Mains. Hier aan het Octrooiplein en het Antwerpenplein (Dampoort)
Dendermondsesteenweg – parking bij Luc Lemiengrepad – Er staat wat leeg in het winkelcentrum. In eenzelfde gebouw waar ooit Leenbakker, Casa en Blokker huisden, 
…rest enkel nog Casa – maar die doet nu ook aan uitverkoop. In het voormalige Blokker zit een verkoper van zetels, die – ja je raadt het – aan uitverkoop doet. Alles moet weg aan bodemprijzen.. Voorlopig komt er niets in de plaats.
Karel Lodewijk Ledeganckstraat –
Lees op deze blog over het nieuwe wetenschapsmuseum van Ugent: Het ‘GUM’ aan de Plantentuin

Foto: café Viking, Pauwstraat – Eddy Levis van de Gentsche Sosseteit nodigt uit om de documentaire ‘Tournée Staminee – De laatste Gentse volkscafés‘ te bekijken in het kader van de ‘Week van het Gents’, op vrijdag 27 november om 19u in Theaterzaal Ledeberg. Registreer
Uit d’oude doos (2017): Sint-Veerleplein – huwelijksceremonie

Op de foto: Prinsenhof – wijlen Niek Vermeulen en Rudy Coddens (2017) – Van lezer Veerle Gevaert in facebookgroep ‘Dat és mijn Gent‘ over het verdwenen beeld van Jan Palfijn: “Hoogstwaarschijnlijk gestolen voor het metaal om het daarna te laten smelten. Bronzen maquette van het Prinsenhofkasteel werd ook gestolen (in 2011), werd daarna vervangen door een replica in kunsthars. De koperen regenpijpen van Elisabethkerkje (Oud-Begijnhof) zijn eveneens gestolen geweest (in 2011).
…In 2017 besliste Gent om geen koper meer te gebruiken voor stadsgebouwen. Maar heb toch weet dat zink voor metaaldieven ook interessant was, de laatste tijd is dat precies gestopt, enfin hoor er toch niets meer over (door corona?)”. HNB over gebruik van koper door het stadsbestuur

Edmond Van Beverenplein – zondagmarkt

Edmond Van Beverenplein – zondagmarkt

Zuidstationstraat – brievenbussen

Achilles Musschestraat – herfstbloem

Besloten werd om het Belgacom c.q. RTT  gebouw aan de voet van Portus Ganda gedeeltelijk te slopen. Het gebouw werd al uitgeroepen tot het lelijkste gebouw van Gent. Maar was er niet nog iets aan de hand? Functionarissen van de voormalige RTT die daar kantoor hielden, maakten al eind de jaren 1970 gewag dat “het gebouw soms bewoog”. Onstabiel gebouwd?

… Het vrijgekomen terrein wordt een parkje.

Op de foto: Vlaamse Kaai – Na veel klachten over de overbezetting van de lijnbussen op piekuren zoals bv. voor en na de schooltijden, besloot De Lijn extra gehuurde autocars in te leggen. Benieuwd.

Dendermondsesteenweg – Een interieurzaak heeft heel wat in huis, o.a. voor het bemeubelen van je “slaapkaamer“.

Nijverheidstraat – Bijgaardehof, Sint-Amandsberg – Het co-housingproject in de afgedankte Malmarfabriek lijkt minder betrekking te hebben op de oude site dan het eerst liet uitschijnen. Het nieuwe project barst van het beton in de nieuwbouwtoren in een hoek van de site – binnen de oude muren weliswaar. Een deel binnen de muren wordt een gezamenlijke tuin.

…Het overige deel van de site blijft in bezit van de stad en die wil – middels gaten in de fabrieksmuren – het terrein laten aansluiten met het aanpalende Bijgaardepark. Lees ook op deze blog: Fabriek wacht op co-housing

x
Lees meer op deze blog:

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook