EVENT – Stormwind in de Gentse straten en lanen


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

EVENT  19 februari 2022 – Gisteren, vrijdag, sloeg een stormwind toe, genaamd ‘Eunice’.  Zelf stormden we van links naar rechts om beelden te schieten van wapperende vlaggen, luifels en dies meer. 

Lees verder onder de video

We hoorden veel over ontwortelde bomen. Het dak van het Ghelamco-stadion liep schade op, een stelling aan de Boekentoren zakte wat in elkaar, dakpannen en dakisolatie kwamen her en der op straat te liggen.
Heel erg is een voorval in Sint-Denijs-Westrem waar een persoon ernstig gewond raakte nadat een losgerukt zonnepaneel hem trof.
Ook aan de Rijsenbergstraat raakten zonnepanelen los.

Nieuwsoverzicht

In de vooravond meldde de krant De Gentenaar online: “Rond 16 uur blies de storm enkele elementen van het dak van het stadion. Die kwamen op geparkeerde auto’s terecht. De wedstrijd tussen KAA Gent en Seraing die voor vrijdagavond op het programma stond, werd even later afgelast.”

De online versie van Het Laatste Nieuws toonde ook de stelling aan de Boekentoren, een stuk dak op straat in de Ledeganckstraat en in de Sint-Niklaasstraat, samen met losgerukte zonnepanelen in de Rijsenbergstraat.

“Aan de Boekentoren zijn problemen met de stelling die tegen de gevel staat. Een deel daarvan is door de wind in elkaar gezakt. Ook minstens één ruit sneuvelde daarbij. De straat is afgezet, het lijkt verstandig om uit de buurt te blijven.”

“Aan de Rijsenbergstraat in Gent zijn zonnepanelen van een dak losgekomen. De panelen zelf bleven in de dakgoot steken, maar de metalen constructie waaraan de zonnepanelen bevestigd waren, kwam wel naar beneden. Die belandde op een geparkeerde wagen. Gelukkig geen slachtoffers dus, maar de schade is behoorlijk groot.”

“In de Karel Lodewijk Ledeganckstraat is een stuk dak van het nochtans recent gerestaureerde gebouw los gekomen. Daardoor kwam de isolatie bloot te liggen. Die waaide daarna in grote stukken door de straat.”

Alle media – w.o. VRT NWS – berichtten over de ongelukkige die in de buurt van het autokeuringsbedrijf in Sint-Denijs-Westrem een afgewaaid stuk zonnepaneel tegen het hoofd kreeg en in kritieke toestand naar het UZ werd overgebracht.
In West-Vlaanderen is zelfs een dode gevallen.

 

Terug naar hoofdpagina

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

EVENT – ARTIKELOVERZICHT 2022-2023-2024