EVENT – Lichtfestival 2024


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

EVENT 01 februari 2024 – Het ‘Lichtfestival‘ vindt plaats van woensdag 30 januari tot en met zondag 4 februari.

pic Jan Vens
pic Jan Vens

Tijdens deze zesde editie van het Lichtfestival zijn er 32 kunstwerken te bewonderen. Het parcours is een 7 kilometer lang. Daar zweven dieren door de lucht, drijft er een kapel op het water, worden hijskranen in de haven tot leven gebracht, zie je Artevelde in een grote bol verschijnen. Dit en nog zoveel meer.

De foto’s zijn van fotografen Jan Vens, van Nano Qnoys, en van gelegenheidsfotografe Aletta Rambaut, alsook van het ‘Lichtfestival’ zelf…

Kijk (naar het werk van Tania De Mulder) en lees (het commentaar van de Blogman) verder naar onder op deze pagina (UPDATE)

pic Jan Vens

UPDATE 05.02.2024 Vorige keer, in november 2021, ontving de stad 800.000 bezoekers op een kleine week tijd. Volgens de jongste berichten zouden dit er dit jaar 600.000 zijn.

pic Jan Vens

UPDATE 05.02.2024 – Tania De Mulder had veel aandacht voor de murals die door het licht op de muren werden geworpen.

UPDATE 05.02.2024  Commentaar van de Blogman
Wie de vergelijking kon maken tussen de vorige editie van eind 2021 en deze editie, liet optekenen dat het parcours te veel uitgerekt was. 7.5 km is écht te lang. Er zullen wel redenen voor de veiligheid zijn (het volk spreiden), maar dan nog. Vorige keer was de tour compacter. Daar keerde het traject ter hoogte van het Prinsenhof. Nu was dat de Koopvaardijlaan.
En toegegeven, wie in de vorige editie de “kathedraal van licht” zag aan het Prinsenhof, en wie de Sint-Niklaaskerk in brand zag staan, geëvoceerd door een lichtspel, die was wat ontgoocheld in deze editie van het ‘Lichtfestival’.
Niet dat het niet mooi was. Echter, afgezien van de bol, die het standbeeld van Jacob van Artelvelde omhulde en waarin weertypes werden getoverd, misten we iets spectaculairs.
Allicht worden we blasé?

De uitvergrote foto bovenaan deze pagina is van Nano Qnoys

Bekijk ook op deze blog:

EVENT – Videoverslag van het Lichtfestival 2021

EVENT – Indrukken van het Lichtfestival 2021

Terug naar hoofdpagina

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

EVENT – ARTIKELOVERZICHT 2022-2023-2024