EVENT – Halfvastenfoor 2024, een reportage


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

De ‘Halfvastenfoor’ op het Sint-Pietersplein en het Kramersplein loopt nog tot 24 maart.

EVENT 03 maart 2024 – Altijd prijs, altijd prijs‘ hoorde je zaterdagnamiddag niet roepen, zoals doorgaans op een kermis aan de ballen- en schietkramen. De foorkramers lieten het lawaai over aan hun geluidsinstallaties van welke ze de de discomuziek, die uit de luidsprekers kwam, op de knopstand ‘oorverdovend’ hadden ingesteld. Naar goede of slechte gewoonte…
Ondanks het druilerige weer kwam toch redelijk wat volk afgezakt naar het Sint-Pietersplein en Kramersplein. “Druk” kon je het niet noemen.

De meeste opvallende nieuwigheid staat op het Kramersplein.
De zgn. ‘Heroes Tower’, een nieuwe attractie met primeur voor Gent, klieft als een 60m-hoge wiek van een windmolen – met aan beide uiteinden stoelen – door de lucht.

We draaiden een filmken om de sfeer op de foor een beetje beter te kunnen weergeven. We plaatsten hier ook menige foto. Ziehier onze reportage van een uurtje zaterdagnamiddagkermis.

Bekijk meer foto’s onder de video


UPDATE: Het filmpje, dat YT eerst had geweigerd, staat hier opnieuw op de blog. De muziek, die van de attracties afkomstig was, zorgde zogenaamd voor auteursrechtenschending. Dus hebben we die maar weggelaten. 🙁

 

Bekijk ook op deze blog: 

2023

EVENT – De foor staat op je te wachten!

2022

EVENT – Halfvastenfoor 2022: bekijk het hier!

2018

EVENT – Halfvastenfoor: “Altijd prijs! Altijd prijs!”

CURSIEF – Vroeger op de kermis: rariteiten troef !

Terug naar hoofdpagina

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

EVENT – ARTIKELOVERZICHT 2022-2023-2024