EVENT – 100 jaar Russische Oktoberrevolutie op de Kouter


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina


EVENT22 oktober 2017 – De Октябрьская революция в России – de Russische revolutie die plaats vond op 24 oktober  1917 – werd zaterdag tot leven gebracht op de Kouter door de bende van de Cirq

Dit, geheel op Cirqiaanse wijze: met veel animatie en spektakel, gekruid met tumult. Maar ook met het betere lied vanop de kiosk. Natalia Ivanova zong, onder meer Kalinka, zo helder  dat het een feest voor het oor  was.

Kouter – Kiosk

Terug naar hoofdpagina

De revolutie vond plaats in Sint-Petersburg – toen Petrograd – en volgens haar gregoriaanse kalender op 7 november 1917. Bij ons is ze beter gekend als de Oktoberrevolutie. Het was een coup door de bolsjewieken onder leiding van Vladimir Lenin.

Deze revolutie werd voorafgegaan door de Februarirevolutie tijdens dewelke de tsaar werd afgezet.

Het was een zeer woelige periode  in de Russische geschiedenis, die wereldwijde impact had, en die in Rusland in eerste instantie leidde tot gedwongen arbeid van de boeren in staatsboerderijen, wat weer leidde tot hongersnood.

Aan de herdenking van deze historische gebeurtenis werd de viering van de 15e verjaardag van de concertzaal van de Handelsbeurs gekoppeld, alwaar het spektakel in de late uurtjes  werd verdergezet in Russische folk, rock en punk. F.D.

Lees ook op deze blog: Nicolaï Kossikoffstraat

 

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook

Lees ook op deze blog:

STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
EVENT in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT