VOLK in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

overzicht VOLK

Lees op deze blog artikels uit 2016-2017 in de rubriek VOLK:

Patrick & Akai: elektronica, kunst en kunde

00 CYCLELaat hem aan het woord over elektronische muziek, en de ernstige plooi in zijn gezicht ontspant tot een brede glimlach. Patrick Vanhecke is er – samen met zijn kunstenaarscollectief – door gepassioneerd.

 

Het levenssprookje van Honorine en Paul-Gustave

1 cover by Spilliaert - kopieHoewel van zeer bescheiden afkomst, werden ze beroemdheden tijdens de roaring twenties. Zij in haute-couture en hij als kunstpaus. Hun verhaal begon in de Brugse Poort en in Meulestede.

 

Edgard wil patiënt een gezicht geven

Edgard 3 - kopieDeze geboren Westremnaar, nu Merelbekenaar, is een bévlogen créatieve éxpert. Allicht zag je hem al op het journaal, hoorde je hem op de radio of las je quotes van hem in de krant.

 

Sint-Salvator school hanteert “taalbrugje”

Allicht door het hoge aantal allochtone kinderen op de school, past de Vrije Basisschool Sint-Salvator, aan de gelijknamige straat, haar eigen visie toe op het vlak van, wat ze noemt, “een positief taalbeleid”.

 

Laurence’s boek: “Geen excuses meer!”

SAM_5682Gentse uitgeefster van non-fictieboeken Laurence Verwee schreef een boek over de methodiek van het schrijven van een boek. De titel: ‘Geen excuses meer’. We ontmoetten haar in koffiehuis Labath aan de Oude Houtlei.

 

Christel’s kunstwerken in Londen

1 Verkocht kunstwerk getiteld I TRIE SWEET BABY I TRYZe woont al tien jaar in Libanon maar komt geregeld op bezoek bij haar zoon die sinds kort in Gent verblijft. Ze is op latere leeftijd beginnen schilderen en heeft een paar weken geleden een kunstwerk verkocht tijdens een expositie in een Londense galerie.

Uit de kast met Carine

SAM_5486Je ziet haar over de schouder kijken van Kamervoorzitter Siegfried Bracke. Het is actrice Carine Stevens, voor de gelegenheid in de rol van secretaresse van de Kamervoorzitter in het satireprogramma van VTM: ‘Tegen de Sterren op’.

 

Marianne: Glazen en serviezen uit oma’s tijd

cover wie staat er opAchttien was ze, toen ze samen met haar ouders naar Gent verhuisde in de jaren zestig. Je hoort het nog vaag in haar taalgebruik dat ze haar jeugd in Nederland heeft doorgebracht. Ze runt het winkeltje Ma-Rage waar ze oude serviezen verkoopt.

 

Veertig jaar ‘De Buurt’

Folkert Koets, Flor Barbry, Deborah Fiers, Tobias Delvaux, Taco Verschaeve, Pim Maeckelberghe en Anaïs Terryn.De oprichters van de school ‘De Buurt’ vonden het in 1976 al zeer belangrijk dat ook meer aandacht ging naar de emotionele, sociale of creatieve ontwikkeling van elk kind. In ‘De Buurt’ namen ouders diverse verantwoordelijkheden

.

Het liederlijke leven van een Gentse gazettenman

Michel Casteels - pic ronnydeschepper.comGentenaar Michel Casteels, alias ‘Piet Korrel’ alias ‘Micca’, heeft bijna 40 jaar, onder schuilnamen, voor Vlaamse kranten gewerkt. In een Humo-interview liet hij zich van zijn openhartigste kant zien.

 

‘Zakman’, onze eigenste Gentse “vluchteling”

1 Zakman - CataloniëstraatDe man spreekt tot de verbeelding – en er is al heel wat over geblogt – zodat we het uiteindelijk niet konden laten om… hem aan te spreken. Het gesprek zal ongeveer een kwartminuut geduurd hebben. De Zakman of Zakkenman!

 

Modieuze ‘oude chic’: Chapellerie Gelaude

SAM_4895Aan de Heuvelpoort startte in 1893 de overgrootmoeder van Tim – die in de vierde generatie de zaak leidt. “Tot de jaren zeventig waren er in Gent meer dan dertig mannenhoedenwinkels; nu nog slechts tien in België” zegt Tim ter illustratie.

Lees ook op deze blog:

GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
STAD in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT
STRATEN in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
STRATEN in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT
STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
EVENT in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT
VERHALEN & OPINIE in 2016 – ARTIKELOVERZICHT
VERHALEN EN OPINIE in 2016-17 – ARTIKELOVERZICHT

Extra persblogbe - Gentse Entrepreneur - kopie (2) - kopiepersblog.be extra – Gentse Entrepreneur

 

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook