GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina
Visserij - Julius de Vigneplein - brug - Portus Ganda (3) - kopie

Lees op deze blog artikels uit 2017 in de rubriek GENTSE ZOMER:

GENTSE ZOMER is – net zoals Gentse Winter – een kroniek over de dingen die dagelijks ons pad kruisen en onze nieuwsgierigheid wekken. Onze GENTSE ZOMER 2017 startte op 25 maart en wordt vervolgd.

Met de Straalstroom zit het snor!

2 Damvalleimeer SAM_0387 (3)Meteovista en Armand Pien. Drie failliet op Sint-Pietersplein. Grote schildpad in Damvalleimeer. Plant een pompoen op je stoep! ‘Oude Belgen’ en Nieuwe Belgen op rommelmarkten. ’t Haeseveld en de Gallische hoeve. Op 21 mei: ‘Met de Straalstroom zit het snor!

Op naar De Panne

0 Pilorijnstraat - Brasserie De Dampoort- (3) - kopieWe vonden een winkel waar je niets mag kopen. Een andere winkel op een schilderij, vonden we in het echt niet terug. In nog een andere winkel had men blijkbaar pech bij het spelen van Monopoly. Meer in de 14 mei-editie, w.o: “Op naar de Panne!

“Groeten uit Tadzjikistan”

9 Maaltekouter - Sint-Denijs-Westrem - Flanders Expo -KBC toren - Ikea(7) - kopie - kopieVarianten op vakantiethema’s, oldtimers, eten en geschiedenis, aangevuld met een portie ambiance op pleinen en straten… vormen de ingrediënten van deze 4 mei-editie “Groeten uit Tadzjikistan”, waarin de Gentse wereld met een relativerend oog bekeken wordt.

Bloedserieus

9 Graslei - Korenlei - fuut familie (8) - kopieErfgoeddag lag ons zwaar op de maag toen we op 24 april Bloedserieus aan deze Gentse Zomerrubriek begonnen. Luchtig was dan weer Theater Charlekijn met haar satire op het Circulatieplan. We keken naar een Duitse filmploeg en zagen Fuutses bei de buutses.

“Allez, allez, circulez”

Lucas Munichsstraat - kopieOp 19 april riepen we “Allez, allez, circulez” en dit vooral  tegen onszelf, want we gingen fietsen. De tocht liep zowel door de stad als door haar groene longen. In grote lijnen: van Ledebergplein tot in Nieuwland. En langs diverse steedse en buitengaatse parken.

“Zwaarbehaarde koningin…”

2 Kouter - Bloemenmarkt (1) - kopie“Zwaarbehaarde koningin…” schreeuwde de titel op 14 april. Het ging over bijen en bloemen. We bezochten op een zondag de “4xB markten”: Boeken, Bloemen, Bio en Brol. En meer, zoals bv.: een nieuwe strip over De Pierkes, en een liedje over de goede tijd uit de Brugse Poort!

Aan de waterkant

42 Hoefslagstraatje - zicht vanuit Kraanlei (2) - kopieOp 8 april stelden we vast: anderhalve eeuw geleden stonk het aan de Poel en was het miserabel in de Batavia-wijk. We waanden ons in de middeleeuwen in de Turrepoortsteeg. We keken naar souvenirs van het Willemsfonds. We waren in horecazaak De Dampoort. We vergaapten ons aan terrasgangers bij Barrazza. Dit, en meer, in: ‘Aan de waterkant‘.

Moet er nog zand zijn?

10 Antwerpesteenwg - Sint-Amandsberg - Tuincentrum Van Eeckhaut(1) - kopieMoet er nog zand zijn, vroegen we ons af op 1 april. In Oostakker waanden we ons in Eden. We zagen de Zakman in een mediterraan-verblijf en in het Citadelpark bewonderden we kunst in het MSK. We keken naar de werken aan de Reep. We stonden stil bij het fenomeen ‘Geuzen’. En meer.

Le printemps nouveau est arrivé

18 Visserij - Julius de Vigneplein - brug - Portus Ganda (1) - kopieWe startten onder de titel ‘Le printemps nouveau est arrivé‘ op 25 maart. We gingen naar een Belmundo-project kijken, bezochten horecazaken De Wan, Bizar, De Buffel en Chocolato. We bewonderden de foto’s van Michiel Hendryckx in de Sint-Baafsabdij en die van Fîlip Claus in de straat. We vonden een spotprent, waarop een circulatieplan uit 1909. En meer.

Lees ook op deze blog:

STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
STAD in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT
STRATEN in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
STRATEN in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT
STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
VOLK in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT
STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
EVENT in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT
VERHALEN & OPINIE in 2016 – ARTIKELOVERZICHT
VERHALEN EN OPINIE in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT

Extra persblogbe - Gentse Entrepreneur - kopie (2) - kopiepersblog.be extra – Gentse Entrepreneur

 

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook