EVENT in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT


header copie - aangepast persblog.be - kopie (2)persblog.be – Verhalen uit en over Gent – naar hoofdpagina

0 Sint-Veerleplein - foodtrucks

Lees op deze blog artikels uit 2016-2017 in de rubriek EVENT:

Tijdruimte-wandeling naar de groene ooie

Sint-Annaplein- Sint-Annakerk - SAM_9484 (1)persblog.be neemt je mee op een tijdruimte-wandeling, vertrekkende van een oude stadspoort naar de groene ooie, de plek waar de Sint-Annakerk veel later werd gebouwd. Beleef de tijdsverandering.

 

‘Solo Walk’ door Bijloke-KASK

SAM_8717In afwachting van de ‘Urban Trail Run & Walk’ maakte persblog.be een solo Walk door het KASK in de Bijloke-site. En passant stalen we met onze ogen enkele werkjes van de studenten.

 

Nieuwjaarsbrief

9 Gravensteen (36)persblog.be – Verhalen uit en over Gent schrijft een nieuwjaarsbrief, doorspekt met weetjes, kanttekeningen en waargebeurde Gentse verhalen, aan zijn liefste dooppeter en doopmeter.

 

Roue de Paris op de Korenmarkt

7aa Korenmarkt - rad - Roue de Paris - kopieVanuit de gondels van La Roue de Paris heeft men een prachtig hoogtezicht over de directe omgeving – men ‘plakt’ even tegen de kerk en de post – alsook een panoramisch zicht op de stad.

 

Kerstmarkt in de Kuip

Korenmarkt- (20)De Kerstmarkt loopt tot 8 januari. Ze strekt zich uit van het Sint-Baafsplein, over de Stadshal, Klein Turkije en de Korenmarkt tot en met het Sint-Veerleplein.

 

Campo Santo, stilte voor de 1-november-storm

1 SAM_7762Weliswaar een ‘sad event’ voor de nabestaanden op bezoek aan de begraafplaats van Gent, maar niettemin een ‘event’. Campo Santo oogde mooi aan de vooravond van 1 november.

 

Gentse Feesten, de laatste zondag

0 Vlasmarkt - Band of FriendsEnkele snapshots van de feestenplek tijdens de laatste zondag… Veel volk verzamelde zich rond het groot podium aan de Vlasmarkt. Roland waagde zich op het podium van de Engelse rockband.

 

Gentse Feesten – Sfeerbeelden

Baudelopark - - -Minder programmatie op de pleinen. Meer betalende evenementen. Minder volk, hoewel de laatste dagen keert het tij. De Kouter is niet de verhoopte trekpleister. Het zijn precies ‘andere’ feesten. Braaf ook…

 

Gentse Feesten weer stapje dichterbij

0 Gent es de Limit - in Cultuurkapel Sint-AntoniuskaaiNu er geen parade meer is voorafgaand aan de start van de Gentse Feesten, kwam er de Artiestenmarkt. Daar promoten ze hun toneel, poppentheater en meer.

 

‘Seleskest’ op zaterdag 4 juni

Rommelmarkt Seleskest - Sleepstraat - Sint-SalvatorstraatGrote rommelmarkt doet de Sleepstraat en de Sint-Salvatorstraat opfleuren. Dit is één van de meest langgerekte rommelmarkten van Gent.

.

 

Lekkers van de trekkers

3 SAM_6113Zwerfauto’s vormen de blikvanger op de Korenmarkt waar ‘Barrio Cantina’ plaats vindt. En aansluitend, onder de Stadshal: ‘Gent Smaakt’. Oldtimers leiden er een tweede leven.

 

Gent, 1 mei – van Vooruit naar Bond Moyson

SAM_6053De strijdvaardigheid spatte van het podium op de Vrijdagmarkt op zondag 1 mei. Bekijk de video en alle individuele foto’s. Er werden gratis ‘panama-pepers’ uitgedeeld.

 

Snel maar gezond eten, aan de camionette

Citroën HY van Bloch aan het Maria Hendrikaplein - stationVlaanderen en Gent lopen warm voor het concept van de ‘food truck’. Die ‘truck’ is in de meeste gevallen een oldtimer camionette. Bloch koos voor een Citroën HY, maar er zijn vele andere.

 

“Goede campagne smaakt naar meer”

Hein Vanhaezebrouck“Het was een goede campagne”. Alle spelers en commentatoren zijn unaniem. Tijdens de hele ‘Champions League’ campagne maakte Gent acht doelpunten. Ze behaalden zelfs drie overwinningen.

 

“Hier rocke waa in ’t Gents”

COVER outer Biezebaaze - Gentse Feesten 2015 - St Baafs - pic onderdedraak.beGent kent al decennia een eigen muziekscène – niet enkel de klassiekers, maar – die scène die zogenaamde ‘Strop-Rock’ in onvervalst Gents op het podium brengt, of zelfs op cd heeft.


Lees ook op deze blog:

GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
GENTSE ZOMER in 2017 – ARTIKELOVERZICHT
STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
STAD in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT
STRATEN in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
STRATEN in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT
STAD in 2016 - ARTIKELOVERZICHT
VOLK in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT
VERHALEN & OPINIE in 2016 – ARTIKELOVERZICHT
VERHALEN EN OPINIE in 2016-2017 – ARTIKELOVERZICHT

Extra persblogbe - Gentse Entrepreneur - kopie (2) - kopiepersblog.be extra – Gentse Entrepreneur

 

Terug naar hoofdpagina

NAAR ARCHIEVEN

Naar Facebook